בימים אלו אישר הממונה על הגבלים עסקיים את ההסדר של ארגון התעופה הבינלאומי וחברות התעופה שעניינו מערכת סליקה מרכזית ממוחשבת, המסדירה את הליכי הדיווח, ההתחשבנות והתשלום בין סוכני המטען ובין חברותהתעופה (הסדר ה-CASS).
ההסדר נועד לייעל את סדרי הדיווח וההתחשבנות הנוהגים כיום בין סוכני המטען לבין חברות התעופה. ההסדר יהווה תחליף להתחשבנות ודיווח פרטניים של כל סוכן מטען מול כל אחת מחברות התעופה שמולן ביצע עסקות רכישה. במסגרת ההסדר, מסוכמים חיוביו של כל סוכן לכל חברת תעופה עבור תקופת הדיווח, בניכוי העמלות המגיעות לו. ההסדר מחשב את חלוקת הסכום המגיע מכלל הסוכנים לכל אחת מחברות התעופה, מפיק לכל משתתף בהסדר את חיוביו או זיכוייו הרלבנטיים לתקופת הדיווח, מעביר אותם לידיעתו ומטפל בסליקה באמצעות בנק סולק. כל סוכן מטען מעביר את הסכום המגיע ממנו לבנק סולק מוגדר מראש וזה מעביר את התשלומים, במרוכז, לכל אחת מחברות התעופה.
הממונה על הגבלים עסקיים אישר את ההסדר לאחר שבחן אותו במשך מספר שנים ובעיקר את השפעתו האפשרית על התחרות בתחום הובלת המטענים האוויריים.
בהקשר זה, פנה בזמנו הממונה לארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים על מנת שיציג בפניו את הסתייגויותיו וחששותיו מן ההסדר, ככל שקיימים. ארגון התאגידים הציג לממונה את עמדתו התומכת עקרונית בהסדר בשל היעילות והחיסכון שהוא מביא עמו בכל הקשור לסדרי ההתחשבנות והדיווח בין הסוכנים לבין חברות התעופה. עם זאת, ביקש הארגון כי ההסדר יותנה בתנאים אשר יבטיחו כי אכן לא תהיה פגיעה ממשית בסוכני המטען ובתחרות הענפית.
כפי שמציין הממונה בהחלטתו, אכן קיימים חששות לא מבוטלים מקיומו של הסדר ה-CASS: עצם ישיבתם בצוותא של גורמים עסקיים המתחרים זה בזה, יוצר, מטבע הדברים, תנאים נוחים להידברות ולהעברת מידע עסקי. מעבר לכך, קיים חשש כי ההסדר עלול לשמש מנוף להפעלת כוח משותף של חברות התעופה כלפי סוכני המטען לאור היכולת לנתק מהמערכת וממילא מהעבודה מול כל חברות התעופה, סוכן מטען שנמנע מתשלום לחברת תעופה כלשהי, אף שיש לו טענות ענייניות כנגד החיוב שאינו מקובל עליו.
בסופו של יום, אישר הממונה את ההסדר, בכפוף לכמה תנאים ותוך התחשבות מרבית בעמדת ארגון התאגידים. עקרונות אישור ההסדר ותנאיו דומים להסדר שאישר הממונה בין חברות התעופה לבין סוכני הנסיעות.
נפרט את עיקרי התנאים
איסור על שיתוף או העברת של מידע- ארגון התעופה הבינלאומי IATA לא יעביר לסוכן מטען או לחברת תעופה, או לכל אדם הקשור למי מהם, במישרין או בעקיפין, מידע שהועבר במסגרת ההסדר, למעט מידע הנושא אופי סטטיסטי- כללי ואינו מתייחס לסוכן מטען או לחברת תעופה ספציפיים.
הגבלת ניתוק מההסדר- IATA לא תנתק מההסדר סוכן מטען אף שנמנע מתשלום אם סוכן המטען עשה את הפעולות הנדרשות על מנת לשלם את החיוב במלואו ובמועדו, אולם כתוצאה מנסיבות חיצוניות, שאינן בשליטתו, כולל תקלות או טעויות טכניות, לא בוצע התשלום.
בדומה, לא ינותק מההסדר סוכן מטען אשר הודיע כי הוא חולק על חיוב שחויב בו במסגרת ההסדר. במקרה כזה של חיוב השנוי במחלוקת, יתוקן החיוב והסכום השנוי במחלוקת לא ייחשב כחוב במסגרת ת הסדר ה-CASS. חילוקי הדעות בעניין אותו סכום שנוי במחלוקת יבוררו בין סוכן המטען לבין חברת התעופה הרלבנטית.
איסור התניה או הגבלה על התקשרויות- IATA לא תגביל, במישרין או בעקיפין, ולא תתנה בתנאי, התקשרות בין סוכן מטען לבין חברת תעופה בקשר עם סכום תשלום או עמלה הניתנת לסוכן. כך גם נאסר על IATA להגביל, בדרך כלשהי, התקשרות בין סוכן מטען לבין חברת תעופה, שלא במסגרת השימוש בהסדר.
דיווח ומעקב- IATA תקיים תיעוד בכתב על כל הפניות והתלונות בקשר להסדר ולהפעלתו ותעביר את התיעוד למשרדי הממונה.
אישור ההסדר לתקופה מוגבלת- על מנת שניתן יהיה לבחון את ההסדר, לרבות, החששות העולים ממנו, אושר ההסדר לתקופה מוגבלת של שלוש שנים, כך שיפקע ביום ה-16 ליוני 2014.
ברור שככל שיבקשו הצדדים להאריך את תקופת תוקפו של האישור, הדבר ייעשה רק לאחר שייבדק ויימצא כי החששות שפורטו לעיל לפגיעה בסוכני המטען ובתחרות הענפית, לא התממשו.
תנאי נוסף להפעלת ההסדר הוא התחייבות ספציפית של כל חברת תעופה המצטרפת להסדר, לקיים את תנאי הפטור כפי שנקבעו על ידי הממונה.