מירדן מותר, מסוריה אסור

תקציר: בית משפט לתביעות קטנות בבית שאן אישר החרמת נרגילות על ידי המכס לאחר שלא השתכנע מארץ המקור


00:00 ,30.01.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

בית המשפט לתביעות קטנות בבית שאן קבע שהחרמת נרגילות בידי המכס חוקית, לאחר שהתעוררה שאלה במקור הציוד.

השופטת אינעם דחלה-שרקאוי קבעה שהתובע לא הצליח להוכיח שמקור הנרגילות בירדן, כפי שטען, לעומת עמדת המדינה, שטענה שהנרגילות הגיעו מסוריה, שהיא מדינה אסורה ביבוא לישראל.

היבואן, מחמוד עבד אל קאדר, ייבא לישראל עשר נרגילות דרך מעבר נהר הירדן. בפני המכס ובית המשפט הוא הציג תעודות המעידות שהנרגילות יוצרו, כביכול, בירדן.

אנשי המכס, בהתבססם על כיתוב בערבית שהופיע על גבי הנרגילות, קבעו שמקורן בסוריה, שהיא מדינת אויב, ולכן החרימו אותן, היות ויבוא של מוצרים מארצות אויב אסור על פי החוק.

התובע הגיש תביעה כספית נגד המכס (על שווי הנרגילות שנתפסו). בנוסף הוא ביקש שבית המשפט יורה למכס להשיב לו את הנרגילות.

בבחינת עדות התובע מול עדות המכס קבעה השופטת דחלה-שרקאוי שעדות הרשות נשמעת לה אמינה יותר. לכן, קבעה, הגיוני יותר לקבוע, לאור העדויות והראיות, שמקור הנרגילות הינו בסוריה ולא בירדן. עוד נקבע שבית המשפט לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת צו שיורה על השבת הנרגילות, אלא רק על מתן פיצוי כספי.

למרות שהתביעה נדחתה, נמנעה דחלה-שרקאוי לחייב את התובע בהוצאות משפט.

 

 

 


 

 

מירדן מותר, מסוריה אסור

* האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה חוות דעת משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי יש לפנות לעורך דין עם מלוא פרטי המקרה הספציפי.

 

* עו"ד גיל נדל הכותב הינו עורך דין העוסק בדיני יבוא ויצוא, מסים עקיפים, דיני סחר חוץ, הובלה ושילוח בינלאומי וקנין רוחני, ומשמש כיועץ המשפטי של לשכת סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים – תל אביב. ניתן להוריד מאמרים נוספים פרי עטו של עו"ד גיל נדל באתר האינטרנט:www.nadel-law.co.il