כמה עולה הפצת מותג מזויף

יבואן של מיסבים מפרי סימן מסחר יפצה את בעל המותג למרות שעשה זאת בלא ידיעה ושיתף פעולה מרגע שהתגלה דבר הזיוף


00:00 ,13.10.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

בית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע שיבואן מיסבים שהפר סימן מסחר יפצה את בעל המותג בסכום של 250 אלף שקל בגין שיווק המוצרים המזויפים. זאת למרות שהיבואן טען למכירה בתום לב, היות ולא ידע שהמוצרים מזויפים והוא שיתף פעולה באורח מלא עם בעל המותג לאחר גילוי המקרה.

חברת Aktiebolaget SKF (בעל המותג) הינה חברה מובילה בעולם, העוסקת בתכנון, ייצור ושיווק של מיסבים למגוון רחב של תעשיות שסימני המסחר שלה מוכרים ורשומים בישראל על שמה וכוללים את השם SKF בגין מגוון רחב וגדול של מוצרים טכניים וכלי עבודה.

חברת אשר שינוע בע"מ עוסקת בתחום השינוע מעל עשור ובמסגרת זו מוכרת מיסבים.

בעל המותג טען כי היבואן משווק ומוכר מוצרים הנחזים להיות מתוצרתו. בכך, בין השאר, נפגעות זכויות היוצרים שלו ומופר סימן המסחר. לבקשתו הוציא בית המשפט צו מניעה זמני נגד היבואן, האוסר על שיווק המוצרים המפרים.

במהלך הדיון הגיעו הצדדים להסכמה, לפיה נציגי בעל המותג יורידו ממדפי היבואן כל מוצר הנחזה כמזויף ותוצאות הבדיקה ידווחו לבית המשפט. במהלך הבדיקה נמצאו למעלה מ-5,000 פריטים מזויפים, בעוד שרק כ-200 פריטים נמצאו מקוריים.

הוסכם כי הפריטים יושמדו. בית המשפט נדרש להכריע בשאלת הפיצוי הראוי לבעל המותג. נקבע כי השיקולים שפועלים לרעת היבואן הינם ממצאי הבדיקה, שבה רוב המוצרים נמצאו מזויפים, וכן העובדה כי כאשר נציגי בעל המותג רכשו מוצרים בחנות היבואן יותר מפעם אחת, בשתי הפעמים נמצאו מוצרים מזויפים.

עם זאת, נקבע כי שיקול שפועל לטובת היבואן הוא שיתוף הפעולה מצידו לאחר גילוי המקרה. לאור זאת, הוא חויב לשלם לבעל המותג פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של 250 אלף שקל והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 75 אלף שקל.


כמה עולה הפצת מותג מזויף

* האמור לעיל הינו מידע כללי ואינו מהווה חוות דעת משפטית. לקבלת ייעוץ משפטי יש לפנות לעורך דין עם מלוא פרטי המקרה הספציפי.

* עו"ד גיל נדל מתמחה בדיני יבוא, יצוא, הובלה ושילוח וסחר בינלאומי, והוא עומד בראש תחום יבוא ויצוא וסחר בינלאומי במחלקת המסים במשרד גולפרב זליגמן ושות'. לפרטים ומידע:[email protected]