צים מציגה את הדוחות הכספיים לשנת 2002

סיימה את הרבעון הרביעי של 2002 ברווח של 24.3 מליון ₪, אך את שנת החשבון של 2002 בהפסד של 43.6 מליון ₪ ; מציגה גידול של 13.5% בכמות המכולות שהובילה בשנת 2002 בהשוואה לשנת 2001 ; החברה לישראל, באמצעות החברות הבנות, תרמה בשנת 2002 כ- 3.3 מליון ₪ לפרוייקטים חב


00:00 ,31.03.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
סיימה את הרבעון הרביעי של 2002 ברווח של 24.3 מליון ₪ , אך את שנת החשבון של 2002 בהפסד של 43.6 מליון ₪ ; מציגה גידול של 13.5% בכמות המכולות שהובילה בשנת 2002 בהשוואה לשנת 2001 ; החברה לישראל, באמצעות החברות הבנות, תרמה בשנת 2002 כ- 3.3 מליון ₪ לפרוייקטים חברתיים.

החברה לישראל, המחזיקה כ- 48.9% ממניות חברת "צים" פרסמה אתמול את מאזניה לשנת 2002. עפ"י המאזנים, צים סיימה את שנת החשבון בהפסד של כ- 43.6 מליון ש"ח, לעומת רווח של כ- 59.8 מליון ש"ח אשתקד. את הרבעון הרביעי של שנת החשבון סיימה צים ברווח של כ- 24.3 מליון ש"ח, לעומת הפסד של כ- 20.1 מליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

עוד מצויין כי למרות תנאי התחרות הקשים והמצב בענף, גדלה כמות המכולות שהובלה בשנת החשבון בהשוואה לשנה הקודמת בשיעור של 13.5%. עודף ההיצע בשוק שנובע מכניסה של אוניות מכולה גדולות וחדשות גרם בשנת החשבון לירידה בשיעור של כ- 11.3% בהכנסה הממוצעת למכולה. המשמעות הינה ירידה בהיקף הכנסות של כ- 795 מליון ש"ח בהשוואה לשנת 2001 . ברבעון הרביעי של שנת החשבון היתה עליה בהיקף ההכנסות בסכום של כ- 40 מליון ש"ח בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

יחד עם זאת, חל קיטון בהוצאות המשתנות בעיקר בשל צעדי התייעלות שנוקטת צים. כמו כן ירדו הוצאות דמי החכירה בשנת החשבון בסכום של כ- 220 מליון ש"ח בהשוואה לאשתקד (מהווה קיטון של 21%).

כידוע, בחודש יולי 2002 התקשרה צים בחוזים לבניית אנית מכולה אחת בת 4,800 TEUS ולחכירת 3 אניות מכולה זהות (מתוכן 2 אניות בבעלות בעלי עניין) לתקופה של 10 שנים עם אופציה להארכת התקופה. האניות ייכנסו לשרות במהלך שנת 2004. מחיר הרכישה של האניה מסתכם לסך של כ- 45.1 מליון דולר (סך של 4.5 מליון דולר שולמו עד 31.12.02 והיתרה עומדת לתשלום בשנים 2003 ו- 2004).

לאחר תאריך המאזן בחודש פברואר 2003 התקשרה צים בחוזים לחכירת 3 אניות מכולה לתקופה של 10 שנים עם אופציה להארכת התקופה. האניות ייכנסו לשרות במהלך השנים 2004 ו- 2005. לצים ניתנה אופציה לרכוש את האניה השניה בסידרה זו במחיר של 46.2 מליון דולר. ביום 25 במרס 2003 החליט דירקטוריון צים על מימוש האופציה.

חברת צים השלימה מספר מהלכים של התייעלות ורה-ארגון במערך צים מציגה את הדוחות הכספיים לשנת 2002הסוכנויות שלה באירופה ובתורכיה , מיזוג חברות השילוח אשר בבעלותה וחתימת הסכם להקמת מיזם עם חברת EXEL הבינלאומית. פעילות זו משתלבת באסטרטגיה של החברה אשר מכוונת להתייעלות, להגברת השליטה, לשיפור השירות ללקוחות ולמעורבות של החברה בפעילות הסוכנים בענף הספנות ובנמלים .

במהלך שנת הדוח חתמה צים הסכם להקמת מיזם משותף עם ענק הלוגיסטיקה הבינלאומיExel Plc., וחברת זאבי אחזקות , למתן שירותים לוגיסטיים, באמצעות חברת מ.פ.ל. - מרכז לפתרונות לוגיסטיים בע"מ. במסגרת ההסכם יחזיקו Exel וצים, כל אחת, ב-20% ממניות מ.פ.ל, המוחזקות כיום במלואן בידי אוברסיז קומרס בע"מ, שהיא חברה בבעלות משותפת של צים וקבוצת זאבי. לשתי החברות אופציה להגדיל את אחזקותיהן במ.פ.ל., באם תעמוד החברה ביעדי התוכנית העסקית. בנוסף להשקעה הכספית במיזם המשותף, מעורבות Exel תכלול, העברת ידע וטכנולוגיה מתקדמים לחדירה יעילה לשוק הלוגיסטיקה בישראל ותסייע בשיווק שרותי מ.פ.ל, לחברות בינלאומיות הפועלות בישראל.
 
 
תיאור החברה וסביבתה העסקית

צים עוסקת בתובלה בינלאומית משולבת המציעה שרותי תובלה גלובליים בעיקר בהובלת מכולות, בקווים סדירים המאופיינים בפיזור גיאוגרפי רחב ולרוב בפקידה שבועית. בנוסף, פועלת צים בהובלת מטענים קונבנציונליים, צובר, מטעני קירור ומכוניות.

מרכיב הכנסות צים מפעילות בין נמלים זרים היווה כ- 81% מסך ההכנסות מפעילות ספנותית. בנוסף לפעילות הספנותית מספקת צים שרותים נלווים הכוללים: שילוח בינלאומי בים ובאוויר, שרותי תובלה יבשתיים, קונסולידציה, הפצה ואחסנה וזאת בעיקר באמצעות החברות המאוחדות והכלולות שלה.

נכון ליום המאזן, מפעילה צים 81 אניות, מהן 27 אניות בבעלות (מתוכן 5 בבעלות משותפת), השאר בחכירה, לפי הצורך. לצורך פעילותה משתמשת צים בכ- 238,000 מכולות ונגררים, מהן כ- 119,000 בבעלות ובחכירה הונית והשאר בחכירה תפעולית.

ענף הספנות בו פועלת צים הינו ענף תחרותי מאוד, בו אמצעי הייצור (האניות) הינם ניידים, צים מציגה את הדוחות הכספיים לשנת 2002ניתן להעבירם מאזור לאזור וכל חברת ספנות רשאית לפעול כמעט בצורה חופשית בכל המדינות. במטרה לייעל את פעילותה העסקית ולשפר את רמת השירות, פועלת צים גם באמצעות שיתופי פעולה עם חברות ספנות אחרות.

בשנת 2001 החלה המדינה בתהליך מכירת מניותיה של צים. נכון לתאריך חתימת הדוחות הכספיים, התהליך טרם הסתיים.


גורמים חיצוניים והשפעתם על פעילות החברה
  1. ענף הספנות העולמי מאופיין במחזוריות של גיאות ושפל בפעילות הסחר, אשר עשויה להביא לתנודתיות בתוצאות של חברות הפועלות בענף זה.
  2. פעילות צים מאופיינת בתלות בפעילות בנמלים, ובהתאם לכך, שביתות ועיצומים בנמלים עלולים להשפיע לרעה על תוצאות פעילותה.
  3. למעלה ממחצית האוניות בצי צים הנן בחכירה לתקופות שונות והמשך הארכה של הסכמי חכירה של אניות בגודל הרצוי תלויה בזמינות האוניות מאותו סוג.
  4. מחירי חכירת אוניות, כמו גם מחירי הדלקים (המהווים גורם מהותי בעלויות התפעול של צים) אינם בשליטתה של צים.
  5. עיסוקה של צים הוא במתן שירותי תובלה בינלאומיים כאשר מרבית הכנסותיה נקובים בדולרים של ארה"ב וחלק מההוצאות הן במטבעות שונים. המטבע הפונקציונלי של צים הוא איפוא, הדולר. בהתאם לאופי הפעילות חשופה צים לסיכוני שוק המתייחסים לשינויים בשער החליפין של ארצות שונות בהן יש לצים פעילות וכן לשינויים בשערי החליפין של חלק מההלוואות לזמן ארוך הנקובים במטבעות שאינן הדולר של ארה"ב. בנוסף חשופה צים לשינויים במחירי דלק כבד. מרבית ההתחייבויות של צים הינם בדולר ארה"ב ולכן חשופה צים לשינויים בשער הריבית הדולרי LIBOR)). לתאריך המאזן רמת החוב בריבית משתנה הינה 87%.צים עורכת ריכוז של החשיפה המטבעית על בסיס שנתי. במקרים בהם חלים שינויים תפעוליים משמעותיים צים מעדכנת את החשיפה. ההגנה מתמקדת רק במטבעות שיש בהן חשיפה כלכלית מהותית, הנסחרים בתנאי שוק הון משוכלל והנהלת צים החליטה להגן עליהן. במקרים אלה ההגנה מתבצעת בשעור שלא יפחת מ-50% מהחשיפה. כמו-כן, צים מגנה מאזנית על חלק מההלוואות לזמן ארוך. לצורך ניהול סיכוני מטבע נוהגת צים להשתמש בעסקות אקדמה FORWARD)) באופציות מטבע ובעסקות החלפה (SWAP). צים עורכת ריכוז של החשיפה לשינויים במחירי הדלק על בסיס שנתי. צים עושה שימוש בעסקות SWAP כדי להגן מפני שינוי.

 
הסכמים והסדרים עם המדינה

החזקות המדינה בחברת צים הינן כ- 48.6%. בהסכם היסודי עם המדינה נקבע, בין היתר, כי מחצית מחברי הדירקטוריון וועדותיו יהיו מועמדים מטעם החברה ומחצית מטעם המדינה.

בשנת החשבון נחתם מסמך המעגן עקרונות מוסכמים בין המדינה לבין החברה בקשר עםצים מציגה את הדוחות הכספיים לשנת 2002 הפרטת צים. עפ"י העקרונות במקרה של מכירת מניות צים על ידי המדינה, לחברה תהיה הזכות, בתנאים שנקבעו, לרכוש את מניות המדינה בצים ולחילופין להצטרף למכירה ולמכור את כל מניותיה בצים לרוכש במסגרת עסקה אחת. במועד מכירת כל מניות המדינה בצים כאמור, תוקצה מניית מדינה מיוחדת אשר תקנה למדינה זכויות לשם הבטחת ענייניה החיוניים ויכנסו לתוקף הסדרים תקנוניים, בין היתר בנהלי מינוי דירקטורים בצים. עם ביצוע מכירת מניות המדינה בצים, הוראות ההסכם משנת 1970 שנכרת בין המדינה לבין החברה בקשר לניהול צים, תגענה לקיצן.

ביום 27 בפברואר 2001, אושרה באסיפה הכללית שלא מן המניין של צים הגדלת ההון הרשום במניה אחת בת 0.03 ש"ח ערך נקוב לשם יצירת מנית מדינה מיוחדת , אשר תקנה למדינה זכויות לשם הבטחת ענייניה החיוניים, כמפורט בתקנה 5א' לתקנון ההתאגדות של צים.

מניית המדינה המיוחדת אינה ניתנת להעברה והיא נועדה להקנות למדינה זכויות מסויימות להבטחת ענייניה החיוניים של המדינה. פרט לזכויות הצמודות לה, לא תקנה מנית המדינה המיוחדת למחזיק בה זכויות הצבעה או זכויות הוניות כלשהן.

ביום 22 במרס 2001 החליט דירקטוריון צים להקצות את המניה הנ"ל, וזאת במועד שבו המדינה תמכור ותעביר את כל מניותיה (למעט מנית המדינה המיוחדת) בצים. באותו מועד יכנסו לתוקף שינויים תקנוניים מסוימים, בעיקר בקשר לצורכי מינוי דירקטורים בצים.



המעורבות החברתית קהילתית של החברה לישראל ובנותיה

הדירקטוריונים של החברה, של קבוצת כי"ל, של טאואר ושל צים, גיבשו תוכנית אסטרטגית לפרוייקט של מעורבות חברתית וקהילתית של הקבוצה.

הדירקטוריונים אישרו בעבר פרוייקט דגל מרכזי-ארצי והוא אימוץ רשת מועדוניות לילדים בסיכון שמופעלות על ידי משרד החינוך ומשרד העבודה. החברות בחרו בפרויקט זה מתוך רצון להתמקד ומתוך שאיפה להיות אחד הגורמים המשפיעים בתחום המעורבות החברתית קהילתית.
הקבוצה מסייעת בפיתוח וטיפוח מועדוניות בדרום ובצפון הארץ, הן באמצעים חומריים (כסף וציוד) והן באמצעות קשר פעיל והדוק של עובדי הקבוצה וגימלאיה, שמלווים את פעילות המועדוניות באמצעות השקעת שעות התנדבות שלהם.

מועדונית היא מסגרת טיפולית ביסודה ומהווה מודל לבית מאורגן, במודל נכון של משפחה, ומיועדת לילדים בסיכון בגילאי 13-6. הילדים השוהים במסגרת זו מוגדרים כילדים בסיכון, שהוריהם אינם מסוגלים לטפל בהם במשך היום מסיבות שונות כגון מצב כלכלי קשה, אלימות, הזנחה, חוסר תפקוד ועוד.

לאחר תקופת הפיילוט בשנת 2001, גדל בשנת 2002 מספר המועדוניות שאומצו בעיקר ביישובי הפיתוח כמו: ירוחם, באר-שבע, דימונה, ערד, קרית אתא, מגדל העמק וכן בחיפה (שם נעשית הפעילות בשיתוף עם חיל הים). ההיקף הכספי של התרומה בכל מועדונית הינו כ - 50 אלפי ש"ח במישרין ובנוסף, אלפי שעות התנדבות וציוד רב שנתרם על ידי גופים עמם הקבוצה בקשרים.

כמו כן, במסגרת המעורבות של הקבוצה בקהילה, המירו חלק מהחברות את השי שנהגו להעניק לעמיתים בחגים, לחבילות מוצרי מזון ותווי שי למשפחות נזקקות בערי הפיתוח.

בנוסף, תרמה החברה הן כסף והן שווי כסף לאגודות שונות ביניהן: האגודה לילדים אוטיסטיים, האגודה למען החייל, המועצה לילד החוסה, ית"ד (ילדים עם תסמונת דאון) וכן סיוע ותרומות כספיות לבתי חולים ולפעילויות חברתיות שונות .

סך התרומות של הקבוצה כולה בשנת החשבון הסתכמו לכ- 3.3 מליון ש"ח, מתוכם סך של כ- 700 אלף ש"ח מהווה את התמיכה הישירה של הקבוצה במועדוניות.