"צים" ויתר חברות הספנות החברות בקונפרנס "הסכם יולי" זכו בתביעת BCL כנגדם

עוד בשנת 1989 התלוננה חברת BCL בפני מועצת האיחוד האירופי כנגד הקונפרנס "הסכם יולי" בדבר הפרות לטענתה של חוקי התחרות באיחוד. תלונתה נדחתה ע"י האיחוד בשנת 1993. ביום חמישי האחרון דחה בית המשפט האנגלי את תביעת BCL על כל עילותיה תוך שהוא מקבל את רוב טענות חבר


00:00 ,14.04.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
ביום חמישי האחרון בא לסיומו פרק נוסף במאבקה של חברת BCL ושל מנהלה לשעבר, מר חזי ארקין, כנגד חברות הספנות שהיו חברות בקונפרנס הידוע כ- "הסכם יולי" ובתוכן צים.

כידוע, חברת BCL החלה לפעול בישראל בשלהי שנת 1987 כחברת ספנות מחוץ לקונפרנס, במסגרת הקו בין ישראל לאירופה ולאנגליה. אך בעקבות מלחמת המחירים שהתחוללה בשנת 1991, ככל הנראה עם כניסתה של חברת MSC לשוק, נאלצה BCL לסגור את הקווים מאירופה ואנגליה לישראל ובסופו של דבר נכנסה לכינוס נכסים.

עוד בשנת 1989 התלוננה חברת BCL בפני מועצת האיחוד האירופי כנגד הקונפרנס "הסכם יולי" בדבר הפרות לטענתה של חוקי התחרות באיחוד. תלונתה נדחתה ע"י האיחוד בשנת 1993.

מספר שנים לאחר מכן בשנת 1997 הגישה חברת BCL באמצעות מר חזי ארקין תביעה אזרחית באנגליה כנגד החברות האנגליות החברות בקונפרנס, גם הפעם בטענה כי חברות הקונפרנס הפרו את חוקי התחרות האירופאים.

חברות הספנות האנגליות מצדן צרפו את צים ויתר החברות בקונפרנס כצדדים שלישיים לתביעה.

BCL טענה כי כתוצאה מהפרת סעיפי התחרות באמנת רומא נגרמו לה נזקים כבדים שהוערכו על ידה בלמעלה מ- 45 מליון דולר ארה"ב וכן פיצויים עונשיים בסכום בלתי נקוב.

חברות הספנות טענו מנגד כי כל הנזקים שנגרמו ל- BCL נגרמו כתוצאה מתחרות המחירים ש- BCL פתחה בה עם כניסתה של חברת הספנות MSC לשוק וכי תחרות זו נכפתה עליהן. יתר על כן, חברות הספנות טענו כי בתקופת התחרות פעלה BCL בצורה בלתי סבירה, תוך נקיטת צעדים בלתי מחויבים שדרדרו את מלחמת המחירים להחרפה בלתי נדרשת ובכך הביאה על עצמה את חורבנה.

ביום חמישי האחרון דחה בית המשפט האנגלי את תביעת BCL על כל עילותיה תוך שהוא מקבל את רוב טענות חברות הקונפרנס, הן בפן העובדתי והן בפן המשפטי.

את צים יצגו בתביעה עו"ד מהשורה הראשונה באנגליה, בעזרתו של עו"ד ד. מלכוב ממשרד ש. פרידמן אשר גם ייעץ לקונפרנס ולצים בתקופת מלחמת המחירים ובתלונת BCL בפני מועצת השוק.