שני קצינים בכירים לשעבר בחיל הים יחליפו סמנכ"לים בצים

מנכ"ל צים רפי דניאלי הודיע על מינויו של תא"ל (מיל.) רני בן יהודה למנכ"ל אזור ישראל והמזרח הקרוב במקום שי באב"ד ועל מינויו של קובי ברוך לתפקיד סמנכ"ל כוח אדם במקום איציק בראונר


00:00 ,04.06.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

חילופים בהנהלת צים: סמנכ"ל לאזור ישראל שי באב"ד וסמנכ"ל כוח אדם איציק בראונר מסיימים את תפקידם.

על כך הודיע אתמול (א') מנכ"ל צים רפי דניאלי לעובדי החברה בישיבה שכינס.

ככל הידוע, באב"ד ובראונר לא יסיימו את עבודתם בחברה. השניים יישארו בצים ויעבירו חפיפה למחליפיהם.

לאחר מכן אמור באב"ד להישאר בתפקיד "קרוב למנכ"ל", כפי שאמר ל"PORT2PORT", מקורב להנהלה השבוע, ובראונר ימשיך לנהל את המשא ומתן מול ועד העובדים על תוכנית ההתייעלות של החברה. במידה ויסיים אותו, לדברי גורם בצים, הוא ימשיך בחברה בתפקיד שלא נקבע כרגע, עד ליציאתו הצפויה לגמלאות.

בישיבה אתמול הודיע בנוסף דניאלי לעובדים, שלצד חילופי התפקידים, במסגרת תוכניות ההתייעלות של החברה יפוטרו כ-120 עובדים וכן אמור להיסגר סניף צים באילת.

את בראונר יחליף בתפקיד סמנכ"ל כוח אדם קובי ברוך, שעובד בצים מזה כשנה. ברוך הוא קצין בכיר לשעבר בחיל הים, שעובד כיום בצים בתחום ההדרכה וכוח האדם.

את באב"ד בתפקיד מנכ"ל אזור ישראל והמזרח הקרוב יחליף תא"ל (מיל.) רני בן יהודה, לשעבר ראש מטה חיל הים, הנמצא בהליכי פרישה מהצבא.

בן יהודה פרש בעבר מצה"ל והלך לעסקים פרטיים, אולם הוא חזר לשרת לאור בקשת הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, שהבטיח לו להחליף בתפקיד מפקד החיל את אליעזר (צ'ייני) מרום. אולם לאחר כניסתו לתפקיד, החליט הרמטכ"ל בני גנץ למנות לתפקיד את רם רוטברג, ובן יהודה הודיע על פרישה מהצבא.

בן יהודה אמור להצטרף לצים בקרוב והתחיל בהעברת חפיפה עם באב"ד.

גורם המקורב לוועד העובדים של צים הביע השבוע אכזבה גדולה מצעדי ההנהלה: "ההנהלה מדברת על לחסוך כסף, אבל אנחנו לא רואים חיסכון בצעדים שלהם. מצד אחד, ההנהלה רוצה לפטר עובדים; מצד שני, מביאים שני סמנכ"לים בשכר גבוה מבחוץ, למרות שאחד מהם עובד בחברה זה כשנה. בתפקיד שלהם ובמשכורת שלהם יכולים לעבוד חמישה-שישה עובדים".

הוסיף הגורם: "אלה לא סימנים טובים ואנחנו לא מתכוונים לוותר. אם היינו רואים שההנהלה מתנהלת כמו שצריך, עם ויתורים ועם חסכונות, היינו מקבלים את המהלכים. אבל אנחנו לא רואים את זה. חברה כמו צים לא בנויה על שכר עובדים, אלא על תפעול ועל הוצאות דלק".

מצים לא נמסרה תגובה לדברים.