קבוצת מארסק: רווח של 356 מיליון דולר בשנת 2017

זאת לעומת הפסד של 496 מיליון דולר בשנת 2016. חברת מארסק ליין עצמה מדווחת על הכנסות של 23.8 מיליון דולר שהושפעו לטובה מעלייה ממוצעת של 11.7% בתעריפי ההובלה. סורן סקו: מאמינים כי תעשיית הספנות תמשיך לעבור הליכי קונסולידציה


11:35 ,11.02.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

קבוצת מארסק פרסמה ביום שישי האחרון את הדוחות הכספיים שלה לרבעון האחרון של 2017 ועבור שנת 2017 כולה. הקבוצה לא עמדה בתחזיות הרווח שפרסמה עם סוף הרבעון השלישי מה שהוביל לאכזבה מסוימת בשווקים הפיננסיים אך קברניטי החברה, ובראשם המנכ״ל סורן סקו ממשיכים להאמין בהתאוששות השוק. בנוסף, הקבוצה רמזה לכך שהיא מתכוונת להמשיך ולרכוש חברות מהתחום.

 

נזכיר כי שנת 2017 היתה שנה מאתגרת ושונה עבור הקבוצה שהחליטה להוציא לפועל אסטרטגיה חדשה של התמקדות בפעילות התחבורה והלוגיסטיקה ומכרה בעקבות כך את פעילות MAERSK OIL לחברת טוטאל תמורת 7.5 מיליארד דולר. חברות נוספות של הקבוצה כגון מארסק קידוחים ומארסק אספקת שירותים יימכרו עד סוף 2018.

 

על פי הדוחות הכספיים, הקבוצה מדווחת על רווח של 356 מיליון דולר – זאת לעומת הפסד של 496 מיליון דולר בשנת 2016. ההכנסות צמחו ב-13% ועמדו על 30.9 מיליארד דולר לעומת 27.3 מיליארד דולר בשנת 2016. חברת מארסק ליין עצמה מדווחת על הכנסות של 23.8 מיליון דולר שהושפעו לטובה מעלייה ממוצעת של 11.7% בתעריפי ההובלה לשיעור של 2,000 דולר ל-FFE ועם עלייה של 3% בנפחים המובלים שהגיעו ל-10.7 מיליון FFE. החברה הרוויחה 511 מיליון דולר.

 

מהחברה נמסר כי הרכישה של המבורג סוד היא חלק חשוב מאסטרטגיית הצמיחה של מארסק. יחדיו, לשתי החברות יש נתח של 19% מהשוק העולמי, למעלה מ-4 מיליון TEU בנפח מכולות, ורשת שירותים מקיפה ורחבה. למרות שהמבורג סוד תמשיך לפעול כמותג בפני עצמו כאשר רק הפן תפעולי ימוזג עם מארסק ליין. עלויות הסינרגיה מהמיזוג צפויות להיות בין 350-400 מיליון דולר עד שנת 2019.

 

יו״ר החברה סנייב אשר מונה לתפקידו לפני כשנה ומגיע לאחר ניהול חברות כמו SAP וסימנס, קיבל את התפקיד בעיקר הודות לידע הרב שיש לו אודות דיגיטליזציה. בהודעה שפרסם סנייב עם פרסום הדוחות הוא ציין כי ״המהפכה הדיגיטלית שינתה מאד את דפוסי הסחר במהלך 5-10 השנים האחרונות, אך תעשיית התחבורה והלוגיסטיקה טרם עברה שינויים משמעותיים בתחום הזה. אנחנו רוצים לשנות את התעשייה על ידי הפיכתה למסובכת פחות. אנחנו מאמינים שזה אמור להיות קל עבור הלקוחות שלנו לשלוח מכולה באנייה כפי שזה פשוט לשלוח חבילה בדואר״.

 

החברה ציינה כי היא מעריכה שטווח הזמן שייקח לשנע מכולה בקלות כפי ששולחים חבילה בדואר יימשך בין 3 ל-5 שנים מהיום. סנייב ציין כי ״אני מאמין החברה שלנו ממוצבת בצורה הטובה ביותר על מנת להוביל את השינוי הדיגיטלי שעובר על ענף הספנות״.

 

מהחברה נמסר כי החברה ביצעה מספר מהלכים דיגיטליים שעוזרים לשנות את העסק, וכי היא איפשרה ביצוע עסקאות אונליין ושינתה את ניהול הנכסים לצורה דיגיטלית. כמו כן החברה השיקה מספר יוזמות דיגיטליות במהלך השנה על מנת להאיץ את השינוי מתעשייה מוטת ניירת לתעשייה דיגיטלית ממוקדת לקוח, שינוי אשר יאפשר להציע ללקוחות מוצרים חדשים. מהלכים אלו כוללים את השקת TWILL, מערכת ניהול ומעקב אחר מכולות בקירור, שותפות עם מיקרוסופט עבור מחשוב בענן ופיתוח מוצרים דיגיטליים, כמו כן השקת יוזמה משותפת עם IBM לטובת שיפור הסחר וזאת באמצעות הפיכת הליך החלפת המידע הקשור לסחר לדיגיטלי.

 

בהודעה שפרסם סורן סקו עם פרסום הדוחות הוא ציין כי ״אנחנו ממשיכים להאמין כי תעשיית הספנות תמשיך לעבור תהליכי קונסולידציה, אשר תהיה לטובת כולנו, וכי יש צורך נמוך בהוצאה כספית שכן מספר ההזמנות של אניות עתידיות יישאר נמוך בשנים הקרובות״.