קבוצת מארסק מוכרת את יחידת המכליות תמורת 1.17 מיליארד דולר

המכירה הינה לחברת בת של מארסק אחזקות. חברת Maersk Tankers מעסיקה כ-3,100 עובדים וצי המכליות שלה מונה 161 אניות


12:58 ,25.09.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

קבוצת מארסק חתמה על עסקה למכירת יחידת המכליות שלה, Maersk Tankers לחברת בת של AP Moller Holdings תמורת 1.17 מיליארד דולר במזומן. נציין כי המכירה הינה חלק ממהלך אסטרטגי של הקבוצה להתמקד בפעילות הובלה ימית, נמלים ולוגיסטיקה.

 

נציין כי AP Moller Holdings הינה בעלת המניות המרכזית בקבוצת מארסק והינה קרן אשר נשלטת באופן מלא על ידי מייסד חברת מארסק. הקרן תקבל בעלות מלאה על Maersk Tankers באמצעות חברת הבת APMH Invest. ‎

 

קבוצת Maersk ציינה כי ההכנסות מהמכירה ישמשו אותה כדי להפחית את גובה החוב שיש לקבוצה. השלמת העסקה המתוכננת לחודש אוקטובר 2017 ואינה כפופה לאישור רגולטורי כלשהו.

 

חברת Maersk Tankers הינה חלק מקבוצת מארסק מאז שנת 1928 והיא נחשבת לאחת מחברות המכליות הגדולות בעולם. החברה מעסיקה כ-3,100 עובדים וצי המכליות שלה מונה 161 מכליות כאשר 80 מהן הינן בבעלות מלאה של החברה. צי המכליות כולל מגוון של ארבעה מגזרים.

 

נזכיר כי מכירתה של Maersk Tankers היא העסקה השנייה במסגרת האסטרטגיה של Maersk לפצל את החברה בין שירותי הליבה שלה לעסקי הנפט והאנרגיה שלה. לפני כחודש הסכימה מארסק למכור את יחידת הנפט שלה לחברת הנפט הצרפתית טוטאל תמורת סך כולל של 7.45 מיליארד דולר.