החברה לישראל פרסמה היום את הדוחות הכספיים של החברה לשנת 2010 מהם עולה כי החברה לישראל סיימה את שנת 2010 ברווח המיוחס לבעלים של החברה, בסך של כ-474 מיליון דולר, לעומת רווח של כשישה מיליון דולר אשתקד.
עוד עולה כי, הרווח המיוחס לבעלים של צים בשנת החשבון הסתכם בסכום של כ-54 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-432 מיליון דולר אשתקד. הכנסות צים בשנת 2010 הסתכמו בסכום של כ-3.717 מיליארד דולר לעומת סך של כ-2.449 מיליארד דולר אשתקד. גידול של כ-52% . לפי החברה, הגידול במחזור ההכנסות נובע בעיקרו מעלייה בכמויות, עלייה בדמי ההובלה ומעלייה בהכנסות חברות הבנות (נובע בעיקר מחברה לייצור מכולות) והפלגות במעבר. מחיר ההובלה הממוצע למכולה עלה בשנה החולפת בשיעור של כ-21% מכ-1,142 דולר למכולה לכ-1,384 דולר למכולה. בשנת החשבון הובלו על ידי צים כ-2,219 אלפי TEU לעומת כ-1,800 אלפי TE אשתקד, עלייה של כ- 23%.
את הרבעון הרביעי של שנת 2010 סיימה צים ברווח המיוחס לבעלים של כ-96 מיליון דולר לעומת רווח של כ-81 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. מחזור ההכנסות של צים ברבעון הרביעי של שנת החשבון הסתכם בכ-986 מיליון דולר לעומת סך של כ-688 מליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של כ-43% שלדברי החברה נובעת בעיקרה מעלייה בדמי הובלה, מעלייה בכמויות ובהכנסות מחברות בנותובניכוי קיטון בהכנסות מהפלגות שטרם נסתיימו. ברבעון זה עלה מחיר ההובלה הממוצע למכולה בכ-31% מכ-1,136 דולרלמכולה לכ-1,485 דולר למכולה. כמו כן, עלתה הכמות המובלת בכ-14% מכ-498 אלפי מכולות לכ-566 אלפי מכולות.
בדוחות הכספיים מופיע עוד כי, בשנת 2010 מכירות צים היוו כ-37% מסך המכירות של החברה לישראל (בהתאם לדוחותהמאוחדים של החברה), ועלות המכירות של צים היוותה כ-49% מסך עלות המכירות של החברה (בהתאם לדוחות המאוחדים של החברה).
לפי ניתוח החברה לישראל בדוחות, במהלך שנת 2010 נסתמנה מגמת שיפור אשר החלה בתחילת הרבעון הראשון של השנה, אולם חוסר וודאות עדיין אופף את הכלכלה העולמית בכלל, ואת ענף הספנות בפרט. אפשרות לחולשה בכלכלה העולמית (בעיקר האמריקאית והאירופית) אל מול היצע האוניות הפעיל, עשויה להשפיע על רמת התחרות והמחירים בענף. כמו כן, המדיניות של חברות הספנות בנוגע להעמדת אניות או פתיחת קווים חדשים, וכן לתכניות חיסכון בדלקיםעשויות להשפיע אף הן על המגמה (Slow Steaming).
צים ציינה כי בשנת 2011 צפויה המשך מגמת ההתאוששות של הכלכלה העולמית, אם כי במידה מתונה יותר מזו שנרשמה בשנת 2010. החששות להאטה וחוסר הוודאות האופף את הכלכלה העולמית נותרו בעינם. הכלכלה האמריקאית מתאוששת באופן איטי מן הצפוי ואי בהירות רבה קיימת עדיין לגבי חלק ממדינות אירופה.
עוד צוין כי, לעלייה החדה במחירי הדלקים בצל האירועים הפוליטיים במדינות ערב, המלווה במגמתירידה חדה מן הצפוי בכמויות ובדמי ההובלה שהחלה בשלהי הרבעון הרביעי של שנת 2010, תהיההשפעה ניכרת על תוצאות החברה במחצית הראשונה של שנת 2011. החברה צופה כי במחצית השניה של השנה, המהווה באופן מסורתי תקופת גאות בענף, צפוי שינוי מגמה והתעוררות בביקושים להובלה ימית.
היצע האוניות הפעיל והגידול הצפוי בהיקף הצי העולמי כתוצאה מקבלת אוניות חדשות, עשויים אף הם להשפיע על רמת התחרות והמחירים בענף, וזאת במידה וחברות הספנות לא ינקטו במדיניות אחראית של הקטנת ההיצע באופן יזום בשעת הצורך. המשבר הכלכלי האחרון חידד את הצורך בבניית אסטרטגיה ארגונית מקיפה, כפי שצוין לעיל, אשרתתבסס על תוכנית עבודה מפורטת ותציב יעדים ברורים ומדידים לכל יחידות הארגון השונות.
בכוונת צים לפתוח מספר קווים חדשים במהלך המחצית הראשונה של שנת 2011שיפעלו בסחרים הגלובליים ובסחר פנים אסיה ובשיתופי פעולה עם חברות ספנות נוספות. החברה מתעתדת להגביר את ההובלות במכולות קירור וציוד מיוחד ולצמצם את ההובלותליעדים פנים.