צים גייסה 217 מיליון דולר בבורסת ניו יורק

ההנפקה המתוכננת יצאה אל הפועל למרות הירידות החדות בשערי המניות. צים, שקיוותה לגייס קרוב ל-300 מיליון דולר, הפחיתה כאמור את שווייה ואת מחיר המניות בהנפקה מטווח של 16 – 19 דולר למניה ל-15 דולר למניה וגייסה לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר


11:25 ,28.01.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת צים יצאה אתמול - באחד הימים הגרועים ביותר של שוק המניות בוול סטריט - בהנפקה של מניותיה. ההנפקה המתוכננת יצאה אל הפועל למרות הירידות החדות בשערי  המניות, וזאת לאחר ישיבת זום של חברי דירקטוריון החברה שזומנה בבהילות ובה הוחלט להמשיך עם ההנפקה המתכוננת אם כי בשווי נמוך יותר.  

 

החברה, שקיוותה לגייס קרוב ל-300 מיליון דולר – הפחיתה כאמור את שווייה ואת מחיר המניות בהנפקה מטווח של 16 – 19 דולר למניה ומכרה אותן ב-15 דולר למניה. מחיר זה משקף לחברה שווי של 1.5 מיליארד דולר לפני הגיוס ו-1.7 מיליארד דולר לאחר הגיוס. החברה הנפיקה 14.5 מיליון מניות וגייסה 217.5 מיליון דולר. 

 

צים העניקה לחתמי ההנפקה – סיטיגרופ, גודלמן סאקס ובארקליס, ג׳פריס וקלארקסון פלאטו אופציות לרכוש 2.175 מיליון מניות נוספות של החברה תוך 30 יום במחיר ההנפקה.

 

המניה צפויה להתחיל ולהיסחר היום בבורסת ניו יורק תחת השם ZIM.

 

נזכיר כי מחירי חברות הספנות סובלות לאחרונה מירידות. מניית חברת האפאג לויד, למשל, ירדה אתמול במסחר בגרמניה בכ-10%, ואילו חברת מארסק ירדה ב-5.7% במסחר אמש והשלימה ירידה של 17.6% תוך שלושה ימים.