פיצויים לחשודים בהתקפות פיראטיות

רשויות צרפת חוייבו על ידי בית הדין לזכויות אדם של האיחוד האירופאי לשלם לחשודים, היות והשתהו יתר על המידה בהבאתם בפני שופט


11:18 ,14.12.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

בית הדין לזכויות אדם של האיחוד האירופאי חייב את צרפת לשלם לחשודים בפעילות פיראטית. ההחלטה עוררה את זעמם של חברים בקבוצה המנסה לעזור לקורבנות של התקפות פיראטיות.

 

שלטונות בצרפת השתהו במשך יומיים לפני שהביאו קבוצה של חשודים מסומליה בהתקפות על אוניות תחת דגל צרפתי, בפני שופט.

 

לדברי צוות התגובה ההומניטרי של קורבנות פעילות פיראטית, צרפת נדרשה לשלם לתשעת החשודים אלפי אירו פר אדם, בעבוד "נזק מוראלי" שספגו בעת ההשתהות בהבאתם לפני שופט. בנוסף נדרשו השלטונות לשלם את ההוצאות המשפטיות של החשודים.

 

החשודים נתפסו בים על ידי כוחות של הצי הצרפתי ב-2008, ונלקחו לצרפת למשפט. לדברי הקבוצה המגינה על זכויות הקורבנות, המעצר התרחש למעלה מ-4,000 מיילים מטריטוריה צרפתית, מה שהסביר את פרק הזמן עד שהחשודים הובאו בפני שופט.

 

לדברי הקבוצה, "עצם העובדה שהשתהות זו מהווה הפרה של זכויותיהם האנושיות היא עלבון לביטחון אנשי הים, הנתונים להתקפות פיראטיות".