על פי מחקר חדש של סוכנות הייעוץ Seaintel הסחר בין אסיה לצפון אירופה יופעל כמעט כולו על ידי אניות מכולה גדולות במיוחד (ULCV) במהלך שלוש השנים הקרובות. נתון זה יוביל לכך שהמשלחים ובעלי המטענים ייאלצו להתמודד עם מספר קטן יותר של הפלגות שבועיות.
על פי המחקר של Seaintel במהלך שלוש השנים הקרובות חברות הספנות תקבלנה 90 אניות חדשות בנפח של 14,000 TEU ומעלה, כאשר המשמעות היא שעד שנת 2020 אניות בנפח זה יהוו 88% מצי האניות שיפעל בסחר בין אסיה ואירופה. סי-אינטל טוענת עוד כי אם כל המספנות יעמדו בלוחות הזמנים שלהם, המשמעות היא כי עד שנת 2020 125 אניות בסחר בין אסיה וצפון אירופה יהיה בנפח של 18,000 TEU ומעלה.
החברה טענה עוד כי אם רמות הביקוש בסחר יישארו כפי שהן כיום כל מה שיידרש על מנת לספק את הדרישה יהיו 15 שירותים שבועיים שיעסיקו 165 אניות מקרב שלוש הבריתות הימיות העיקריות שקיימות כיום.
״בהנחה של צמיחה בריאה של 5% בביקוש בשלוש השנים הבאות, ובהנחה שהניצולת של האניות תהיינה כפי שהן כיום, זה ייאלץ את כל אחת מהבריתות לבטל את אחד מהשירותים הנוכחיים שלהן״, ציינה סי-אינטל.
המשמעות היא שחברת הספנות יכולות להזמין 14 אניות נוספות בנפח של 18,000 TEU ולהפוך את השירות בסחר בין אירופה ואסיה לשירות שמופעל על ידי מגה-אניות בלבד.
מנכ״ל סי-אינטל, אלן מרפי, ציין כי ״ניתן להוסיף אניות של 18,000 TEU גם לסחר בים התיכון שכן אין שום מניעה לכך. הכל פתוח וניתן להזמין עוד אניות של 18,000 TEU ואף גדולות מכך״.