ייתכן כי חברת הספנות מארסק ליין הפסידה סכום של 59 מיליון דולר במהלך 20 השעות שחלפו מאז שנפגעה מהתקפת הסייבר שהתרחשה ביום שלישי שעבר – התקפה שהשפיעה על שירותי החברה ועל פעילות הטרמינלים שלה.
זוהי דעתו המקצועית של לארס ג'נסן, מנכ"ל חברת אבטחת הסייבר Cyberkeel ומנהל בכיר בחברת SeaIntelligence אשר פרסם מאמר ובו טען כי החברה משנעת 3,300 TEU בשעה וכתוצאה מכך מייצרת הכנסה של 2.9 מיליון דולר לשעה. עבור 20 השעות הראשונות שלאחר התקיפה סכום זה מצטבר ומגיע לכ-66 אלף TEU ולכ-59 מיליון דולר.
למרות שלא וודאי כי מארסק הפסידה עסקים בסכום זה במדויק, יש לשער כי לקוחות החברה יחכו עם ההזמנות וייקחו זמן ביטחון עד שישובו להזמין דרך החברה, ואולי אף יחליטו בינתיים לעבור ולהשתמש בשירותיהן של חברות אחרות.
מר ג'נסן ציין כי פגיעותה של התעשייה להתקפות סייבר הינו נושא ידוע וכי חברת Cyberkeel מדווחת על נושא זה בהרחבה מאז 2013.