למשבר הכלכלי באירופה השפעה חדה על הובלת מכולות ועל תעשיית הספנות בכלל, כשהיבוא ממדינות אסיה, צפון אמריקה וחלקים אחרים של העולם הולך ויורד.
בחודש יוני ירד היבוא מאסיה בכמעט 9%, כשהסחר למדינות השוכנות בצד המערבי של כדור הארץ ולצפון אמריקה צנח בכמעט 16%. כך עולה מנתונים שנמסרו על ידי CTS (בשמה המלא Container Trade Statistics).
עוד עולה מהנתונים כי יצוא הסחורות מאסיה ליעדים במזרח הים התיכון ובים השחור ירד בחודש יוני ב-11% בהשוואה ליוני 2011. היצוא של סחורות מאסיה לצפון אירופה ירד ב-5.9%. ובסך הכללי, הסחר בין אסיה לאירופה הסתכם בחודש יוני ב-1.1 מיליון TEU, בהשוואה ל-1.2 מיליון TEU בתקופה המקבילה אשתקד.
למרות שתנועת המכולות מאסיה בשלושת החודשים הראשונים של השנה נשארה כפי שהיתה בשלושת החודשים הראשונים של 2011, ירד סך המכולות ברבעון השני של השנה ב-4.7% בהשוואה לרבעון השני של 2011.
בנוסף, שינוע מכולות בקווי הסחר צפון אמריקה-אירופה ירד ב-7.5% בחודש יוני, לאחר ירידה של 12.1% בחודש מאי ושל 11.3% בחודש אפריל, בהשוואה לחודשים המקבילים אשתקד. הדבר העמיד את תוצאות הרבעון השני של השנה על סך ירידה של 10.4% בהשוואה לרבעון השני של 2011.
עוד עולה כי הירידה בתנועת המכולות היא למעשה הסיבה להחלטת מספר חברות ספנות שלא לפקוד מספר נמלים בקווי הסחר אסיה-אירופה ולדחות את העלאות מחירי ההובלה הימית של תחילת עונת השיא, שהיתה אמורה להתחיל כבר לפני כחודש.
לא פחות חמורה היא העובדה שהירידה בביקושים באה במקביל לעלייה בהיצע קיבולת. לפי משרד הביטוח הימי לויד, בשבעת החודשים הראשונים של 2012 גדל סך הקיבולת של חברות הספנות בלא פחות מ-800 אלף TEU.
למרות הירידה ביבוא, מדד שנגחאי קובע כי מחירי ההובלה הימית עדיין מחזיקים מעמד. כך, למשל, עלה מחיר ההובלה בקו שנגחאי-רוטרדאם ב-163 דולר ל-TEU, עד כדי 3,496 דולר. למרות זאת, הצביע מדד שנגחאי על ירידה של 18 דולר ל-TEU בקווי השירות סין-צפון אמריקה.