חברת K Line סיימה את השנה הפיסקלית ברווח

מגזר המכולות של החברה הניב רווח של 3.4 מיליארד ין יפני, בהשוואה להפסד של 31.5 מיליארד בשנה שעברה. החברה צופה כי השנה הפיסקלית של 2019 תסתיים ברווח


11:50 ,30.04.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת הספנות היפנית K Line דיווחה על התוצאות הכספיות של החברה עבור השנה הפיסקלית שהסתיימה ב-31 במרץ 2018 (והחלה ב-1 באפריל 2017). החברה מדווחת כי ההכנסות התפעוליות שלה עמדו על 1.16 טריליון יין יפני – עלייה לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה שעמדה על 1.03 טריליון יין יפני. 

 

החברה דיווחה כי תנועת המטענים במכולות בין המזרח למערב שמרה על יציבות לאורך כל השנה ותעריפי ההובלה המשיכו להעיד על התאוששות אך ציינה כי מאזן ההיצע והביקוש לא השתפר בצורה רצינית. 

 

בתחום המטען הכללי החברה ציינה כי תעריפי ההובלה המשיכו להשתפר ולעלות וזאת הודות לפעילות ענפה בתחום הובלת עפרות ברזל ופחם עבור סין. גם תעריפי ההובלה באניות בגודל קטן עד בינוני התאוששו וגם זאת בשל תנועת מטענים בולטת בתחום התבואה והפחם. 

 

נוסף על הרפורמות המבניות שבוצעו בשתי השנים הפיסקליות הקודמות במטרה להגביר את התחרותיות, הקבוצה מיישמת אמצעים לשיפור ברווחיותה, לרבות המשך הפחתת עלויות ושיפור יעילות הקצאת כלי השיט.

 

מגזר המכולות של החברה הניב רווח של 3.4 מיליארד ין יפני, בהשוואה להפסד של 31.5 מיליארד ין יפני שדווח בשנת הכספים הקודמת, ואילו מגזר המטען הכללי רשם השנה רווח של 3.2 מיליארד יפני, לעומת הפסד של 9.5 מיליארד יפני שנה קודם לכן.

 

עבור שנת הכספים שתסתיים ב-31 במרץ 2019, החברה צופה הכנסות תפעוליות של 754.5 מיליארד יפני ורווח של 7 מיליארד יפני. נציין כי פעילות המכולות של החברה הופרדה ממנה ב-1 באפריל השנה והיא פועלת כעת תחת חברת ONE אשר מיוצגת בישראל על ידי קראון שיפינג.