נראה כי חברות הספנות אשר משתמשות בנתיבי הסחר בין אסיה והחוף המזרחי של ארה"ב מעדיפות לעבור בתעלת פנמה על פני תעלת סואץ.
שתי בריתות חשובות – ברית אוקיינוס (Ocean Alliance) ו"הברית" (THE Alliance) – אשר מתכוונות להשיק את שירותיהן בחודש אפריל הקרוב יפעילו 12 קווים שבועיים בין אסיה והחוף המזרחי של ארה"ב דרך תעלת פנמה המורחבת, זאת לעומת ארבעה שירותי "לופ" (Loop Service) בלבד שיפעלו דרך תעלת סואץ. כך על פי נתונים שמפרסמת חברת הייעוץ והמחקר Drewry.
השימוש המסורתי במעבר דרך תעלת פנמה היה על מנת לחסוך בזמן הנסיעה בין אסיה והחוף המזרחי של ארה"ב בהשוואה למעבר דרך תעלת סואץ או מסביב לכף התקווה הטובה.
אך בשנים האחרונות אופציית המעבר דרך תעלת סואץ נעשתה פופולרית יותר כאשר המפעלים בסין עברו לדרום סין, לווייטנאם ובנגלדש – והנתיב המצרי היה קצר מהמעבר בים התיכון, תת יבשת הודו ודרום מזרח אסיה – כן מהסיבה שתעלת סואץ אפשרה לחברות הספנות לעבור עם נפח אניות גדולות בהרבה מה שייעל את עלות הובלת המכולה טרם הורחבה תעלת פנמה.
פתיחת תעלת פנמה המורחבת בסוף חודש יוני השנה טרפה את הקלפים בשוק שכן כעת אניות בגודל 8,000 TEU אשר פועלות בקווים אסיה- החוף המזרחי של ארה"ב מסוגלות לעבור בתעלה המורחבת.
מחברת Drewry נמסר עוד כי הנפח הממוצע של אניות העוברות בתעלת פנמה יעבור בחודש אפריל הקרוב את ה-8,000 TEU לאנייה – שהוא הנפח הממוצע לאנייה העוברת בתעלת סואץ כיום.
כיום יש שבעה קווים הפועלים דרך תעלת פנמה באמצעות אניות בנפח 8,000 TEU או יותר באמצעות ברית G6 ושירות NYX אשר מפעיל עשר אניות בנפח 10,000 TEU.
מחברת Drewry נמסר עוד כי למרות הפופולריות הגואה של תעלת פנמה, חברות הספנות לא מתכוונות לוותר על אופציית החוף המערבי. התנועה בין אסיה והחוף המערבי של ארה"ב עלתה ב-1.4% בעשרת החודשים האחרונים, וזאת בהשוואה לעלייה של 1.1% בתנועת הנתיב לחוף המזרחי.