ועדת הכלכלה מנעה הסרת הפיקוח על מחיר משלוח דואר ים

זאת מחשש שמחירו יזנק עד פי שלושה. היו"ר כבל: הדבר היה פוגע במוחלשים ביותר שעוד משתמשים בשירות


14:27 ,02.06.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, סירבה לאשר את בקשת משרד התקשורת להוציא מפיקוח את המחיר של משלוח מכתב שמשקלו עד 250 גרם וצרור שמשקלו עד 500 גרם בדרך הים או היבשה, המהווה שירות הפסדי לחברת הדואר.

 

במהלך הדיון התברר כי משלוח דבר דואר במשקל 100 גרם בים, שהוא שירות נחות, עולה 3.2 שקלים לעומת דואר אוויר שעולה 8.27 שקלים ל-100 גרם. היו"ר כבל זעם על כך שנתונים לא הוצגו כבר בתחילת הדיון ואמר כי הסרת הפיקוח תביא לעליית מחירים, אולי אפילו מתוך כוונה שהציבור יפסיק להשתמש בשירות. "יש ציבור שלם שנמצא בתחתית, בהם עובדים זרים, שמשתמשים בשירות הנחות כי הם לא יכולים להרשות לעצמם לשלוח דואר אוויר, ולהעלות דווקא להם את המחיר זה לא מתקבל על הדעת", אמר. הוא דרש לקבל פילוח של המשתמשים בדואר ים ופירוט של מדינות היעד.

 

כבר בפתח הדיון ביקש היו"ר כבל לדעת מה תעשה הסרת הפיקוח למחירים ולתחרות, אולם לא קיבל תשובה חד משמעית. ממלא מקום מנכ"ל חברת דואר ישראל, הרצל בר מג, אמר כי המשלוחים לחו"ל באמצעות דואר ים מהווים פחות מפרומיל מכלל המשלוחים והשימוש באמצעי הזה הולך ונעלם. לדבריו, היקפו הכספי עומד על 400 אלף שקל בשנה ומדובר בשירות שילך ויגווע.

 

נציג משרד התקשורת, שמעון שוהם, אמר כי השירות באופן תיאורטי פתוח לתחרות, אך ניתן רק על ידי חברת הדואר. היו"ר כבל התעקש לדעת מה עומד מאחורי הבקשה להסיר את הפיקוח ומה המחירים. המפקח על הדואר במשרד התקשורת, אורן לביאן, אמר כי המשתמשים בשירות הם בעיקר עובדים זרים, ובר מג ציין כי מחיר דבר דואר במשקל 100 גרם בים עומד על 3.2 שקלים ובאוויר על 8.27 שקלים.

 

היו"ר כבל אמר בתגובה כי הוא מבין שהסרת הפיקוח נועדה להעלות מחירים כדי לגרום לכך שאנשים יעברו להשתמש בדואר אוויר היקר והרווחי. לדבריו, פערי המחירים הם דרמטיים והם יפגעו במוחלשים ביותר בחברה. על כן סירב לאשר את הסרת הפיקוח. היו"ר כבל וח"כ אורי מקלב ועבד אל חכים חאג' יחיא דרשו מחברת הדואר להציג נתונים על המשתמשים בשירות ומדינות היעד, כדי שהוועדה תוכל לדעת מי עלול להיפגע מהסרת הפיקוח.