מנהל חקר תחום המכולות בסוכנות Drewry, סיימון היני, אמר כי הצעתו של המועמד טראמפ להטיל סבב חדש של תעריפי יבוא, בעוד שהתעריפים שהנהיג ב-2018 ממשיכים להשפיע, תשפיע על השוק באופן שלילי. היני ציין כי חלקה של סין בייבוא של ארה״ב ירד מ-40% ב-2016, לכ-27% בשמונת החודשים הראשונים של השנה.
״השחיקה בנתח השוק של סין החלה סביב המכסים הראשונים של טראמפ והמשיכה לרדת תחת ממשל ביידן. במהלך אותה תקופה, וייטנאם הכפילה את חלקה בייבוא ארה״ב״, אמר היני, וטען כי לשינויים במיקום המקור הייתה השפעה מועטה על שוק השילוח העולמי.
לדבריו, ״גיוון הוא חיובי עבור שילוח מכולות, מכיוון שפיצול גדול יותר של הייצור פירושו יותר משלוחים, אבל אם ארה״ב תחליט לסגת למדיניות בידוד גדול יותר זו עשויה להיות בעיה שכן היבוא לנמלי ארה״ב הוא אחד המניעים העיקריים של שוק המכולות העולמי״. כמויות היבוא של ארה"ב עלו ב-15%, בשנה עד היום, הוא ציין
לדברי היני, דעותיו של טראמפ קיצוניות ואמונתו שהמכסים יעזרו לצרכנים ולתעשייה בארה״ב עלולה להיות מוטעה. ״טראמפ מציע מכס אוניברסלי של 20% על כל היבוא לארה״ב, עם 60% על ׳תוצרת סין׳, שבסופו של דבר ישולם על ידי הצרכנים בארה״ב ויעכב את הביקוש ליבוא מכולות. כל הסלמה תעודד עסקים בארה״ב לחפש חלופות, כגון וייטנאם, הודו ומקסיקו. כמו כן, כל צמיחה בסחר היוצא של ארה״ב צפויה להיבלם על ידי מכסי תגמול במקומות אחרים בעולם״, הוסיף.
מר היני הזהיר כי גם המועמדת האריס אינה נחשבת למגינה של הסחר החופשי העולמי. ״במקום מכסים חדשים, ממשל האריס יכניס יותר סובסידיות כדי להגביר את התעשיות והיצוא של ארה״ב, מה שלכאורה ידאג למדינות אחרות וגושי מסחר. עם זאת, האריס נוטה יותר לאמץ גישה דיפלומטית מסורתית יותר, ולמרות שלא סביר שארה״ב וסין יהפכו לחברים, כמועמדת לסטטוס קוו, לדעתנו יש פחות הזדמנות להפרעות. בסך הכל, אנחנו חושבים שזכייה של טראמפ בבחירות מבטיחה סיכון הרסני יותר לשוק המכולות״, סיכם.