בגלל אי ההסדר ייאלץ המשק לספוג את עלויות הביטוח הימי בשעת חירום

שבע שנים מתום מלחמת לבנון השנייה מציינים באיגוד המשמתמשים בהובלה ימית שחוסר הביטוח הפיל את תשלום היטלי הביטוח, בסך 74 מיליון דולר, על המשק


00:00 ,23.07.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

באיגוד המשתמשים בהובלה ימית חוששים שהעיכובים עם הסדרת הביטוח הימי לשעת חירום יטילו על המשק הוצאות גבוהות ומיותרות.

שבע שנים לאחר מלחמת לבנון השנייה ועדיין אין בישראל ביטוח ימי לשעת חירום. צעדים שנעשו לאחרונה להסדרת הביטוח הימי לאוניות המגיעות לאזור בזמן מעשי איבה טרם הניבו פרי.

מאז שנת 201 תובע האיגוד את הסדרת הנושא. הבעיה התגלתה במלוא חריפותה במהלך מלחמת לבנון השנייה, שבה, בגלל היעדר הסדר הולם הוציא המשק הישראלי 74 מיליון דולר על היטלי ביטוח סיכוני מלחמה.

היעדרו של הסדר קבע של ערבות הממשלה לביטוח האוניות המגיעות לישראל בזמן מעשי איבה אף צויין על ידי ועדת טוניק, שהוקמה לבדיקת לקחי המלחמה בנושאי התחבורה, כאחד ממחדליה.

לטענת יו"ר האיגוד ד"ר גד שפר, יש לוודא שהסדרת הביטוח הימי בשעת חירום תענה על כל ההיבטים המורכבים של הנושא. למשל, שהביטוח יחול גם על מטענים ולא רק על אוניות וצוותיהן, על אוניות חכורות, שאינן בבעלות ישירה, ועל אוניות ממושכנות, שהבנקים לא יסכימו לשלם עבורן כפל ביטוח.

בחודש אפריל 2007 הגיש צוות של משרד האוצר בראשות סגן בכיר לחשב הכללי יריב נחמה את המלצותיו - יצירת פוליסת מדף של ביטוח סיכוני מלחמה בהובלה ימית, שאותה יעמידו מבטחי לוידס כנגד נטילת חלק מהסיכון על ידי המדינה. הפוליסה תופעל באופן מיידי וללא עיכובים בירוקרטיים עם פרוץ משבר, הגורם להעלאת פרמיות סיכוני המלחמה.

למרות שהושגה לכאורה הסכמה להסדר, ולמרות שהפתרון המוצע אינו מצריך שינויי חקיקה, לא התקדם היישום. ב-13 באוגוסט 2008 הפיצה רספ"ן את תמצית המודל הביטוחי שהיא מקווה ליישם בעיתות חירום, אולם הנושא לא קודם מאז.

לדברי שפר, יהלי רוטנברג, סגן בכיר לחשבת הכללית באוצר אמנם נקט לאחרונה כמה צעדים לקידום פתרון, אולם תשובתו האחרונה לפניית האיגוד, מעלה חשש שהסחבת תימשך. בתשובת רוטנברג נאמר: "במהלך השנים האחרונות נעשות פעולות משמעותיות בשיתוף גורמים שונים באוצר (אגף החשב הכללי, אגף התקציבים ורשות המסים) ובסיוע חברת ענבל לביטוח בע"מ, אשר לתקוותינו תביא להסדרת הנושא ולהקטנת ההשפעה של אירועי טרור/מלחמה על מחירי פרמיות הביטוח בגין סיכונים אלו.

"עם זאת, אציין כי מדובר בעסקה פיננסית מורכבת, שמצריכה מחד נכונות (אשר אינה טריוויאלית) מצד מבטח בינלאומי ומאידך היערכות ממשלתית במגוון רבדים – תפעוליים, מימוניים, תקציביים ועוד. במהלך השנה האחרונה הקדשנו לכך מאמצים רבים, לרבות פגישות ומשאו מתן מרתוני בלונדון עם מבטח משנה, שהביע נכונות לביצוע העסקה. בשלב זה, מתבצעים דיונים פנימיים במשרד האוצר בנוגע לאופן הקצאת המקורות הרלוונטיים".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה שהנושא נמצא בדיונים פנימיים.