נשיא ארה״ב ג׳ו ביידן הכריז רשמית על היעד החדש של ארה״ב להשיג ירידה של עד 52% בפליטת גזי החממה (GHG – Greenhouse Gases) לעומת רמת גזי החממה בשנת 2005, וזאת עד לשנת 2030. יעד זה עולה בקנה אחד עם מטרתו של הנשיא האמריקאי להגיע לאפס פליטת גזי חממה לא יאוחר משנת 2050 והגבלת ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות צלזיוס. היעד החדש המסמן את שנת 2030 מאתגר בהרבה לעומת התחייבותו של הנשיא אובמה בשנת 2015, כחלק מהסכם האקלים בפריז, להפחית את פליטת גזי החממה ב-26% -28% לעומת רמת הפליטה של שנת 2005 עד 2025.
הודעתו של הנשיא ביידן נמסרה במהלך נאומו בפתיחת פסגת המנהיגים בנושא אקלים, אירוע וירטואלי בן יומיים שהפגיש מנהיגים מ-40 מדינות בהן סין, רוסיה, הודו, ברזיל, האיחוד האירופי ובריטניה, כדי להדגיש את הדחיפות ואת יתרונות כלכליים של פעולה אקלימית חזקה יותר. כמו מדינות אחרות המפגינות מנהיגות בנושא האקלים, הנשיא ביידן הזמין לפסגה מדינות הפגיעות במיוחד להשפעות האקלים.
לצד ארה״ב, מדינות אחרות שהתחייבו להפחתה בפליטת גזי חממה נציין את בריטניה עם הפחתה של 78% עד 2035, יפן 46%, האיחוד האירופי 40%, קנדה עד 45%.
נשיא סין, שי ג׳ינפינג, אמר כי ״להגן על הסביבה זה להגן על התפוקה, ולהגביר את הסביבה זה להגביר את התפוקה. כך, בפשטות״. הנשיא הסיני אישר את התחייבותו הקודמת כי ארצו תהיה ללא פליטת פחמן עד 2060.
ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, אמר כי בינתיים הודו תתקין 450 GW של אנרגיה מתחדשת עד שנת 2030.
ממשל ביידן גם אמר כי ארה״ב תכפיל את עזרתה במימון נושאי אקלים למדינות פחות עשירות עד לשנת 2024. הימנעות מהאסונות והסכסוכים היקרים שנגרמו כתוצאה משינויי אקלים בפעילות אנושית, יקזזו יותר את ההוצאות המתוכננות, אמר ביידן.
על פי מסמך שהוציא הבית הלבן, המטרה של ארה״ב היא להגיע לחשמל נטול זיהום פחמן ב-100% עד שנת 2035, והיא מצפה שהמדינה תגיע להישג זה באמצעות מפעלים שיצויידו מחדש בטכנולוגיה ללכידת פחמן או מפעלים שיפעלו באמצעות אנרגיה גרעינית. גם סין מתכננת להגדיל את ייצור החשמל שלה ממקורות דלי פחמן ומזהמים פחות.
המסמך שהוציא הבית הלבן דן גם בנושא הזיהום שנוצר בסקטור התחבורה. לפי המסמך, הממשלה תממן או תקדם פרויקטים של מחקר ופיתוח (מו״פ) המתמקדים בדלקים מתחדשים וטכנולוגיות חדשות.
לקריאת הכתבה המלאה במגזין PORT2PORT לחצו כאן.