חברת Hapag-Lloyd מדווחת על רווחים, לפני מס, בגובה 110 מליוני דולרים ועל גידול של 15% במחזור לכדי 2.3 מיליארד דולרים. כך על פי הודעה שפרסמה החברה.
הרווח הנקי, לאחר מס, עומד ברבעון זה על 57.9 מליוני דולרים – למעלה מפי ארבע ברבעון המקביל אשתקד אז הציגה החברה רווח נקי של 12.2 מליון דולרים.
Hapag-Lloyd הובילה 1.28 מליון TEU ברבעון זה וממוצע דמי ההובלה ברבעון השלישי של 2012 צמחו בכ- 8% למחיר ממוצע של 1647 דולרים למכולת 20 רגל.
"בהינתן רמת תחרותיות גבוהה בענף במקביל להאטה כלכלית במדינות רבות, הרי שמדובר בתוצאות טובות. לרוע המזל, לא הצלחנו ליישם היטלי שיא עונה ברבעון השלישי כהמשך המגמה לייקור דמי ההובלה", ציין יו"ר החברה מייקל בהרנדט.
למרות התוצאות הטובות של הרבעון השלישי, החברה עדיין נושאת על גבה הפסד נקי של 119.5 מליון דולרים מתחילת השנה, בעיקר לאור מחירי הדלק הגבוהים.
המחזור הכספי של החברה, מראשית השנה, עומד על 6.6 מליוני דולרים – גידול של 14.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
דובר החברה ציין שנתוני הרבעון הרביעי יושפעו בעיקר ממשבר החוב באירופה. "קשי נזילות וירידה בהיקף הביקושים משמען שיצרנים יצמצמו מלאים. זאת, ללא ספק, יפחית את הדרישה לשרותי הובלה ימית בשווקים אלו ובעיקר בדרום אירופה".
נזכיר כי חברת Hapag-Lloyd מיוצגת בישראל על ידי חברת קרגו מרין.