Drewry: אין מנוס ממיזוג האנג'ין ויונדאיי

למרות הכחשות של חברות הספנות, אנאליסטים מאמינים כי החוב הכבד של שתי החברות הדרום קוריאניות, בתוספת מאות המיליונים שמגיעים לפירעון ב-2016, לא יותירו ברירה


13:15 ,21.03.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

אנאליסטים של Drewry צופים כי המצב הכלכלי הרעוע של חברות הספנות הדרום קוריאניות יונדאיי והאנג'ין שיפינג לא יותיר מנוס ממיזוגן.

 

לדברי Drewry, דיבורים קודמים על איחוד בין החברות הוזזו הצידה על ידי ממשלת דרום קוריאה בשנה שעברה, אולם משבר החוב העובר עליהן מהווה כיום דאגה רבה לאפשרות כי שתי החברות יוכלו לשרוד במידה וימשיכו לפעול לבדן.

 

בהודעה שהוציאה יונדאיי בסוף חודש פברואר נמסר כי המיזוג בינה לבין האנג'ין הינה לא יותר מ"שמועה לא אפויה". בנוסף הכחישו כל המעורבים – שתי חברות הספנות ושר האוקיאנוסים והימייה – מעורבות באיחוד כלשהו.

 

עם פרסום הדוחות המסכמים של 2015 עתידה יונדאיי לרשום חמש שנים רצופות של הפסדים. לדברי Drewry, ההפסדים המצטברים של חטיבת המכולות לבדה – שאחראית לשלושה רבעים מתוך ההכנסות של החברה כולה - מאז 2008 ועד תחילת 2015 עומדים על 352 מיליון דולר. בנוסף, ב-2016 תצטרך יונדאיי לפרוע חוב של 334 מיליון דולר, ו-530 מיליון דולר ב-2017.

 

גם האנג'ין הכחישה את האפשרות שהיא מנהלת מגעים עם יונדאיי עם מיזוג, למרות חוב שעמד בסוף שנת 2015 על 5.4 מיליארד דולר, וסכום של 1.2 מיליארד דולר שמגיע ב-2016 לפירעון.

 

במידה ואכן ימוזגו שתי החברות, הן ייצרו את חברת הספנות הרביעית בגודלה בעולם, עם קיבולת צי של מיליון TEU ושינוע של 8 מיליון TEU.