אנאליסטים ימיים של Drewry טוענים שהגידול הצפוי במטען במהלך 2015, בשילוב עם הגידול בגודל אוניות המכולה ובקיבולת הגלובלית, עשוי לגרום לבעיות בחלק מקווי הסחר, בהם הדרישה לא תעמוד בהתאמה לגידול בקיבולת.
במהלך 2015 צפויות להימסר לחברות הספנות 60 מגה אוניות, בטווח הקיבולת של 15 אלף TEU האחת. מאז חודש ינואר השנה הוזמנו 40 אוניות מדגם אולטרא לארג' – ULCV - (עם לפחות 18 אלף TEU), כש-CMA CGM ו-OOCL הזמינו בנוסף אוניות בעלות קיבולת של 21 אלף TEU.
לדברי האנאליסטים, תעשיית הספנות שילמה מחיר גבוה עבור ההזמנות הכבדות שנעשו במהלך 2006/07. ארבע שנים לאחר שמארסק ליין השקיעה 3.8 מיליארד דולר באוניות מסוג טריפל אי, ההיסטוריה חוזרת על עצמה וחברות רבות מצטרפות להזמנת אוניות ענק, למרות שהפעם לא מדובר בכל 20 חברות הספנות הגדולות בעולם.
וההשפעות כבר ניכרות. לאחרונה החליטו מארסק ליין ו-MSC להוריד את הגודל הממוצע של האוניות בקווים לחוף המזרחי של דרום אמריקה מ-9,000 TEU ל-5,500 TEU. למרות הטענות של חברות הספנות בנוגע להכנסה לשירות של אוניות גדולות יותר, זהו הסימן הראשון שהדרישה הגלובלית עדיין לא הדביקה את הצמיחה בגודל האוניות, כולל הסכנה למחירי הסלוט, שעשויים לרדת.