המו"מ נועד לגייס הון ולממש תוכנית הבראה וארגון מחדש בסך 5.3 מיליארד דולר, שנועד להגדיל את צי האניות העומד לרשות החברה. קדמו לכך דיווחים על שיחות שניהלה חברת הספנות הצרפתית עם קבוצה טורקית
חברת הספנות השלישית בגודלה בעולם CMA CGM, מקיימת בימים אלה משא ומתן עם קבוצת M1– קבוצת חברות שמרכזה בלבנון העוסקת בתחומי התשתיות והאנרגיה ובבעלות משפחת מיקאטי, מתוך כוונה להשקיע בחברה הצרפתית. כך על פי דיווחים בעיתונות הצרפתית.
הדיווח האחרון מתייחס כאמור למו"מ שעורכת חברת הספנות CMA CGM עם קבוצת M1, מו"מ שנועד לגייס הון ולממש תוכנית הבראה וארגון מחדש בסך 5.3 מיליארד דולר, שנועד להגדיל את צי האניות העומד לרשותה. קדמו לכך דיווחים על שיחות שניהלה חברת הספנות הצרפתית עם קבוצה טורקית.
CMA CGM כבר קיימה בעבר שיחות עם המיליארדר הבלגי Albert Frere ועם קרן ההשקעות האסטרטגית של צרפת (FSI), על מכירת 30% מהבעלות תמורת 650 מיליון דולר. אך, נראה כי השיחות נעצרו בתחילת אוגוסט, למרות שאף אחד מהצדדים המעורבים לא מסר תגובה כלשהי על המצב הנוכחי של המשא ומתן.
CMA CGM, שבשליטת משפחת Saade, ניתקה בעבר שיחות עם קרן השקעות מקטאר, בטענה כי תנאיה לעסקה היו מכבידים ולא יישימים.
קבוצת M1 בבעלות מיקאטי הינה חברה החזקות המנוהלת ע"י נאג'יב מיקאטי, לשעבר רה"מ לבנון, וע"י אחיו טאהה. לכל אחד מהשניים הון עצמי המוערך בכ- 2.5 מיליארד דולרים, עפ"י המגזין פורבס.
CMA CGM מקיימת שיחות עם קבוצת משקיעים מלבנון
המו"מ נועד לגייס הון ולממש תוכנית הבראה וארגון מחדש בסך 5.3 מיליארד דולר, שנועד להגדיל את צי האניות העומד לרשות החברה. קדמו לכך דיווחים על שיחות שניהלה חברת הספנות הצרפתית עם קבוצה טורקית
00:00 ,25.08.2010
עשוי לעניין אותך
חברת CMA CGM קיבלה לרשותה אוניית ענק שלישית
סעודיה: גביית דמי חנייה בשדה התעופה בג'דה
לבנון: גידול של 10% במספר הנוסעים בשדה ביירות ביולי
הלמ"ס: כרבע מהסחורות מסין יובאו לישראל מארצות אחרות
המוביל היבשתי והיבואנית לא יישאו באחריות לגניבת מכולות ונגרריהן ממחסני היבואנית
רבת עמון: גידול של 17% במספר הנוסעים בשדה התעופה מתחילת השנה