מבוכה וחילופי האשמות בנמל עקבה. אוניית משא בתפזורת, אשר הייתה מעוכבת עם מטענה בנמל, הצליחה לברוח למים הבינלאומיים. האונייה "סור" המניפה דגל ליבריה, נעצרה על ידי שלטונות ירדן בחודש אוגוסט שעבר, לאחר שהתגלה על סיפונה מטען של 18,000 טון תירס צהוב אשר אינו מתאים לתקן הירדני והכנסתו לירדן נמנעה. משרד החקלאות הירדני אסר על הכנסת המטען לממלכה ובמשך 85 יום המתינה האונייה בנמל עד לקבלת החלטת בית משפט בתביעה שהגיש בעל הסחורה נגד בעל האונייה וצוותה בטענה שהזנחה מצדם היא שגרמה לפגיעה במטען. על פי הרישומים האונייה נכנסה לנמל עקבה ב-16 לאוגוסט וב-28 לאוגוסט החליט משרד החקלאות הירדני לאסור הכנסת המטען לממלכה.
אתמול, יום שלישי ה-8 בנובמבר בשעה שתיים וחצי לפנות בוקר הצליח צוות האונייה לברוח משטח המים הטריטוריאליים של ירדן וזאת לאחר שהקפטן ביקש מהנמל לשנות את מקום העגינה שלה בתוך הנמל בעקבה, פעולה המכונה dragging.
ברשות הנמלים של ירדן, המנהלת את נמל עקבה, פתחו בחקירה לבחון כיצד הצליחה האונייה לברוח מהנמל ולהפליג ליעד בלתי ידוע, אשר יש הטוענים בירדן שהוא ישראל. על פי המידע הראשוני, קפטן האונייה שוחח עם איש חברת Lamnalco האחראית על מתן שירותי נמל בנמל עקבה, אשר ניתק את האונייה מהעגינה ולא עם האחראי בנמל עקבה.
רשות הנמלים הירדנית מסרה כי העבירה הודעה לכל נמלי הים השכנים על בריחתה של האונייה. בירדן מאשימים גורמי אופוזיציה כי בריחת האונייה הליברית מהווה הוכחה נוספת לשחיתות אשר פשתה במוסדות הממלכה ובכלל זה רשות הנמלים.
בתוך כך, הודיעה רשות הספנות הירדנית על הקמת ועדת חקירה על אופן בריחת האוניה מנמל עקבה באופן "מפתיע, בלתי חוקי וללא קבלת היתר הפלגה מגורם כלשהוא". המנהל הכללי של הרשות הירדנית מועתסם אלסאכת מסר כי ניסיונות לאתר את האונייה באמצעות הרדאר בעת עזיבת הנמל נכשלו, מכיוון שקפטן האונייה כיבה את מכשירי העיקוב שלו. לדברי הבכיר הירדני, ניירות האונייה נמצאים בידי רשות הספנות הירדנית ונמל אחר כלשהו אינו יכול להתיר לאונייה לעגון אלא על ידי מעצרה, מכיוון שאין בידה את המסמכים המזהים הדרושים. עוד הודגש כי האונייה לא נאסרה להפלגה על ידי בית המשפט הירדני, או כל גורם ירדני אחר, אולם דרך יציאתה מנמל עקבה התבצעה באופן בלתי חוקי וללא מתן הודעה מתאימה לשלטונות הנמל.