קבוצת SIPG החלה במהלך הסופ״ש האחרון בפעילות הרצה של טרמינל המכולות האוטומטי הגדול בעולם. מדובר בטרמינל יאנגשן (Yangshan), אשר ממוקם במפרץ האנגז׳ו (Hangzhou Bay) והינו חלק מנמל שנחאי. מדובר בשלב הרביעי והאחרון לפני כניסה לפעילות מלאה עבור הטרמינל האוטומטי, שנבנה בהשקעה של 1.2 מיליארד דולר. נציין כי לטרמינל האוטומטי, הממוקם לצד רציף מים עמוקים, יש יכולת אחסון התחלתית של 4 מיליון TEU אשר תעלה בהדרגה ותגיע ל-6.3 מיליון TEU. השקת הפעילות בטרמינל מגיעה בתזמן מצוין שכן נמל שנחאי החל לסבול ממצוקת רציפים בכל הטרמינלים בשנחאי וסביבותיה.
שן וויואן (Wuyuan), נשיא קבוצת SIPG, ציין כי ״הטרמינל האוטומטי מגביר את היעילות התפעולית של הנמל וגם מוריד את פליטת הפחמן הממוצעת בכ-10%״.
נציין כי כל הציוד בו נעשה שימוש בפרויקט זה עוצב ויוצר בסין כמו גם הטכנולוגיה אשר מפעילה את הטרמינל הרובוטי. בין הציוד ניתן למנות 130 רכבים מונחים אוטומטית ללא נהג (AGV), 26 מנופי גשר ו-120 מנופי שער הפועלים על גבי מסילות - כולם תוצרת חברת ZPMC שזכתה לאחרונה במכרז של נמל אשדוד ותספק לו מנוף גשר חדש בעלות של כ-10 מיליון יורו.
השטח התפעולי של טרמינל יאנגשן (Yangshan) משתרע על פני 2.23 מיליון מ״ר ולרשותו קן חוף של 2,350 מטר. הטרמינל מורכב מחמישה רציפי מים עמוקים כאשר שני רציפים מתוכם מסוגלים לקבל אניות עד 70,000 DWT וחמישה רציפים המסוגלים לקבל אניות עד 50,000 DWT.
מערכת הניהול האוטומטית של הטרמינל גם מאפשרת - לראשונה בסין – לבצע בדיקות מכס והתרת סחורה באופן אוטומטי.
לו שונג׳י, סמנכ״ל תפעול בקבוצת SIPG, ציין כי ״הטרמינל האוטומטי פועל כולו באמצעות מערכות מחשב. המערכת הפועלת ברקע אוספת וממיינת את כל הנתונים וההוראות, ומעבירה אותם למחשב. אז, המערכת המחשובית האינטליגנטית מעבדת אותם לפקודות תפעוליות ושולחת אותם לציוד התפעולי ברחבי הטרמינל. כך הטרמינל האוטומטי פועל בצורה יעילה ובטוחה ללא מגע יד אדם״.
נזכיר כי קבוצת SIPG הסינית זכתה במכרז להפעלת נמל המפרץ בחיפה החל משנת 2021, וזאת לתקופה של 25 שנה. במסגרת המכרז הקבוצה הסינית אחראית על בניית המתקנים בעורף הנמל והתפעול היומיומי של הטרמינל שייבנה במקום. עם אורך רציף מתוכנן של 1,500 מטרים, עומק של 17.3 מטרים ושטח של 780 אלף מ״ר הטרמינל החדש צפוי לטפל ב-1.86 מיליון TEU בשנה.