נמל חיפה ממשיך לבסס את מעמדו כשחקן מפתח במפת הסחר הבינלאומית. הנהלת הנמל אירחה השבוע את שגרירת יוון בישראל, מיה סולומו, וצוותה המקצועי, לדיונים שעסקו בהעמקת שיתוף הפעולה האזורי וקידום חזון מסדרון ה-IMEC.
המסדרון הכלכלי הודו-מזרח התיכון-אירופה (IMEC) עמד במרכז הפגישה, תוך דגש על השותפות המתרחבת בין הודו, ישראל ויוון. על פי החזון האסטרטגי, נמלי הודו (שחלקם בבעלות קבוצת Adani, מבעלי נמל חיפה) ישמשו כנקודות המוצא, נמל חיפה יתפקד כשער הכניסה למזרח התיכון, ונמל פיראוס ביוון יהווה את נקודת החיבור הסופית לשווקים באירופה.
קפטן סומיט צ׳והאן, נשיא חברת נמל חיפה, הדגיש את חשיבות העיתוי: "הידידות בין יוון לישראל נמצאת בשיא חסר תקדים. יחד עם התמיכה החזקה של ארה"ב והודו, שותפות זו צפויה לקדם משמעותית את חזון IMEC ולפתוח הזדמנויות חדשות לצמיחה כלכלית אזורית".
בנמל חיפה, שנמצא בבעלות משותפת של ענקית הנמלים Adani Ports וקבוצת גדות הישראלית, מציינים כי הפגישה משקפת את תפקידו של הנמל כצומת לוגיסטי מרכזי המחבר בין אסיה, המזרח התיכון ואירופה.
במפגש השתתפו מצד נמל חיפה גם ליאורה הדר, סמנכ"לית מכירות, ושירלי הלמן הרוש, סמנכ"לית כספים, לצד נציגים בכירים מהשגרירות היוונית.
