"אנחנו עדים לתוספת תשתיתית דרמתית לנמלי ישראל", אמר הבוקר בהתרגשות מנדי זלצמן מנכ"ל חברת נמל חיפה עת נקשרה לרציף הכרמל האוניה "צים קינגסטון" – ונרשמה בהסטוריה הנמלית במדינת ישראל כאניה הראשונה שנכנסה לרציף הכרמל.
מסוף הכרמל הוא פרויקט תשתית עצום ממדים אשר נדרשו כ- 1.8 מיליארד שקלים וחמש שנים להשלמתו והבוקר, עם כניסתה של האניה הראשונה לרציף, עדיין במסגרת פיילוט הרצה לבחינת המערכות החדישות במסוף, לא יכלו עובדי הנמל ונציגי צים להסתיר את שביעות רצונם הרבה.
מנדי זלצמן הוסיף: "אוניות שלא פקדו את ישראל מעולם, של 8000 TEU ומעלה, תוכלנה לפקוד אותנו בתנאי שהשוקע שלהן יוכל להתאים לרציף הזה, של 15.5 מטר. אנחנו נציב את השירות הטוב ביותר שאנחנו יכולים עם עובדינו. אני מצפה שנעלה בתפוקות מ-25 מכולות לשעה לכיוון 27 מכולות לשעה. נוכל בשבועות הקרובים להתקין את מערכת ה- TOS והרי לך טרמינל מליגת העל לליגת האלופות של אירופה."
שיתוף הפעולה ההדוק בין חברת נמל חיפה וצים היו הגורם להחלטה של צים להיות הראשונה ולחנוך באופן הסטורי את הרציף החדשני. אמנם מדובר בפיילוט, אך האניה צים קינגסטון נקשרה לרציף הכרמל וכ- 100 מכולות נפרקו ממנה באמצעות הציוד החדיש טרם הועברה האניה להמשך טיפול ברציף המערבי בנמל. שי באב"ד, מנהל אזור ישראל צים, לא הסתיר את התקוות הגדולות שבצים תולים ברציף. "אני חושב שהיום זה יום חג למדינת ישראל, בעיקר לנמל חיפה שרציף הכרמל מתחיל עבודה. זה גם יום חג לצים שהאונייה שלנו היא האונייה הראשונה שפוקדת ועושה היסטוריה ברציף נמל הכרמל".
באב"ד הוסיף: "אני בטוח שעם תחילת העבודה הרציפה של הרציף כאן התפוקות והפרודוקטיביות של הנמל תעלה בצורה משמעותית והופך את נמל חיפה לנמל מתחרה בכל אחד מהנמלים האירופים שנמצאים בסביבה שלנו. זמן ההמתנה של האוניות ירד ואני מאחל לנמל חיפה המון מזל טוב על פתיחת הרציף, זה בהחלט יום היסטורי וחג גם לנמל וגם לכלכלת ישראל שהנמלים שלנו מתחילים לתפוס תאוצה ובעיקר נמל חיפה".
על שאלת מערכת PORT2PORT לגבי התוכניות של צים לגבי רציף הכרמל השיב באב"ד: "בוודאי שזה יהיה חלק מהשיקולים- האם להכניס לפה אוניות גדולות, מתי להכניס לפה אוניות גדולות. אבל בהחלט מבחינת הסיפתח שלנו בנמל זה משנה את הדברים כי אנחנו צופים שהפרודוקטיביות של הנמל תעלה וזמן המתנת האוניות שלנו תרד".
הפעלתו של הרציף וקליטת הציוד החדיש נעשתה בשיתוף פעולה הדוק עם נציגי העובדים והעומד בראשם מאיר תורג'מן, אשר מלווה את התהליכים הללו מראשיתם. הבוקר היה תורג'מן נרגש מתמיד. "אנחנו עדים לרגע מרגש מאוד. בשבילנו זה אירוע שמסמל את תחילתו של רגע היסטורי בנמל חיפה. אני מאמין שהרגע הזה בעצם מנציח את התחרות בינינו ובין אשדוד, בינינו ובין נמלי המזרח התיכון. בכל תחרות שלא תהיה אנחנו נהיה נמל מוביל, משגשג, מתקדם, נותן שירות ברמה הכי גבוהה שיש. זה ממש רגע מרגש ואני גאה."
איל דונסקי, סמנכ"ל שיווק, פיתוח עסקי ושירות בנמל חיפה: "היום זה רגע היסטורי לנמל חיפה, היום הראשון בו האונייה המסחרית הראשונה נכנסה למסוף הכרמל, אוניה של צים, אוניה של 4000 מכולות. אבל מה שיפה במסוף הכרמל זה שהוא מסוגל להכיל ולהכניס שתי אוניות בו זמנית של מעל 8000 מכולות וזה מה שיאפשר לנמל בין השאר לפרוץ קדימה. הגדלה של יכולת הקיבול בקירוב ל-80% ויעילות יותר גבוהה. כמובן הכל לשירות הלקוחות ולטובת הלקוחות."
איציק בן שבת, מפעיל עגורן גשר, הינו אחד העובדים המנוסים והמיומנים בנמל חיפה. לרשותו נסיון של 32 שנים בנמל ולא בכדי הוא נבחר להיות המפעיל שיפרוק את המכולה הראשונה ברציף הכרמל. "שנים חיכינו לרגע הזה", אמר בן-שבת בהתרגשות, שניות לפני שהאניה צים קינגסטון נקשרה לרציף.
פרויקט הכרמל, שהיקף עבודה דומה לו טרם נראה בישראל, נבנה יש מאין מסוף מכולות חדיש ומודרני עם רציף חדש באורך של 700 מטר, בעל עומק מים שנע בין 13.5 ל-15.5 מטר ובנוסף רציף משני באורך של 250 מטר. כן הוקמו על שטח הרציף החדש, המשתרע של שטח כולל של כ-290 דונם, שטחי תפעול ואחסון נרחבים, מבני חשמל, תקשורת ותפעול, ומתוכננת הקמתו של מתחם שער כניסה ויציאה משוכלל המשלב אמצעים טכנולוגיים מתקדמים לזיהוי, בידוק, בקרה ושליטה. פרויקט הכרמל אמור להגדיל את קיבולת חברת נמל חיפה בכ-500 אלף מכולות בשנה.
נמל חיפה רושם הסטוריה: הבוקר נחנך רציף הכרמל
לאחר חמש שנות בניה ובהשקעה של 1.8 מיליארד שקל נחנך הבוקר רציף הכרמל בנמל חיפה. את ההסטוריה רשמו במשותף נמל חיפה וצים כאשר בשעות הבוקר נקשרה האוניה צים קינגסטון לרציף החדיש
00:00 ,25.10.2010
עשוי לעניין אותך
נמל אשדוד: יתווספו תקני כוח אדם לתחנת הפיקוח על המזון
ביהמ"ש: הכרעה בהתחשבנות בין יבואן ומשלח בינלאומי
נמל אשדוד: יום השתלמות למתנדבים נאמני כיבוי אש
נעצרו חשודים בהברחת 75 אלף כדורי ויאגרה מזויפים
עיצומי הנתבים בנמל אשדוד נמשכים
פורסם נוסח הסכם ACTA למניעת פגיעה בזכויות קניין רוחני