יו״ר נמל חיפה נפגש עם ראש ממשלת הודו בדלהי

יו״ר חברת נמל חיפה, ד״ר רון מלכא, נפגש עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בוועידת NXT בדלהי. במהלך הוועידה, נשא ד״ר מלכא דברים על תפקידה האסטרטגי של קבוצת אדאני ביצירת חיבור כלכלי משמעותי בין הודו, המזרח התיכון ואירופה, תוך הדגשת חשיבותו של נמל חיפה כציר מרכזי


11:02 ,03.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

במסגרת החזון של יו״ר קבוצת אדאני, מר גאוטם אדאני, לקידום הפרוזדור הכלכלי בין הודו למערב (IMEC), השתתף יו״ר נמל חיפה ויו״ר אדאני ישראל, ד״ר רון מלכא, בוועידה הכלכלית הבינלאומית NXT שנערכה בניו דלהי.


במהלך הוועידה, נשא ד״ר מלכא דברים על תפקידה האסטרטגי של קבוצת אדאני ביצירת חיבור כלכלי משמעותי בין הודו, המזרח התיכון ואירופה, תוך הדגשת חשיבותו של נמל חיפה כציר מרכזי בפרוזדור הכלכלי וכשער חיוני בין הודו למערב.

 

בשולי הוועידה התקיימה פגישה בין ד״ר מלכא לבין ראש ממשלת הודו, מר נרנדרה מודי. בפגישה זו, ד״ר מלכא הציג בפני ראש הממשלה את ההתרחבות המרשימה של השקעות קבוצת אדאני בישראל, וציין את מחויבותו של מר גאוטם אדאני להעמקת שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות.

 

ראש ממשלת הודו, שהביע עניין רב בפיתוח הפרוזדור הכלכלי, הדגיש את החשיבות האסטרטגית של נמל חיפה להצלחת היוזמה. כמו כן, ביקש רה״מ הודו מודי להעביר דרישת שלום חמה לידידו, ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו.

 

הוועידה הכלכלית NXT נחשבת לפלטפורמה מובילה לדיונים אסטרטגיים בנושאים כלכליים וחדשנות, ומשתתפים בה בכירים מהמגזר העסקי והפוליטי מכל רחבי העולם. 

 

מחברת נמל חיפה נמסר כי השתתפותו של ד״ר מלכא בוועידה, לצד פגישתו עם ראש ממשלת הודו, משקפות את מחויבותה של קבוצת אדאני להובלת שיתופי פעולה כלכליים בין הודו לישראל ולקידום יוזמות אזוריות רחבות היקף.