נמל אשדוד אירח במסגרת שבוע הסייבר שהתקיים בישראל את כנס הסייבר הימי הראשון. מומחי סייבר מכל העולם הגיעו ביום חמישי האחרון לנמל והשתתפו בפאנלים שונים שעסקו באיומי הסייבר הימי השונים הקיימים וכן בגישות שונות ובפתרונות המוצעים. מטרת המפגש בין היתר, היתה חיזוק שיתוף הפעולה הבינלאומי של הגופים מבחינת מידע ופתרונות טכנולוגיים קיימים בתחום.
שיקו ז׳אנה, מנכ״ל נמל אשדוד, ציין כי ההזדמנות לארח כנס מסוג זה מסב לנמל גאווה גדולה. ״רבים תופסים את הנמל כגוף מסורתי, תעשייתי ומיושן אולם אנו נמצאים בעיצומו של תהליך מהפכני אשר אנו כבר קוצרים את פירותיו. באמצעות השקעות, יצירת שותפויות אסטרטגיות ויוזמות טכנולוגיות, הנמל הפך בשנה האחרונה לגוף חדשני, יעיל ומתקדם״.
בפאנל שהתקיים בהשתתפות ראשי גופי סייבר מהעולם, הסכימו הדוברים כי התוצאה המשמעותית ביותר מקיומו של הכנס היום, הוא בעצם חיזוק הקשרים הבינלאומיים בין הגופים השונים. בין המשתתפים בפאנל, יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל; אנדראס קונאן, מנכ״ל ה-CI, אבטחת מידע וסייבר במשרד הפנים הגרמני; ברנדון וויילס, מ״מ מנהל ה-CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות, ארה״ב; פול מאדינסון, מנהל המרכז הלאומי לאבטחת סייבר (NCSC), באנגליה; ועוד.
יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל אמר כי ״אחד היתרונות שיש לנו בישראל כסטארטאפ ניישן הוא שהכל קרוב וכולם מכירים את כולם, וזה יתרון עצום בתחום הגנת הסייבר״. צריך לרוץ מהר יותר, לקדם את האקו סיסטם של הסייבר הישראלי שקיים וליצור שיתוף מידע ושותפויות שכבר הוכחו ככלים הטובים ביותר להתמודדות עם אתגרי סייבר. כל המערכת הימית בעולם כבר מחוברת, צריך לוודא שיתוף פעולה מהיר ושקוף לכולם״.
מחברת נמל אשדוד נמסר כי ״קיום הכנס בנמל אשדוד מצטרף לשורה של פעולות שנעשו בנמל בתחומי הסייבר בפרט והטכנולוגיה בכלל, כחלק מאסטרטגיה הננקטת לקראת פתיחת הנמלים החדשים. למעלה מ-40 סטארט-אפים אשר נבחרו במסגרת מכרזים כבר פועלים ומוטמעים בפעילות הנמל בהם חברות המתמחות בהגנת סייבר, הפקת חשמל ממים, חיזוי עומסי עבודה, זיהוי תקלות עתידיות, ניטור עומק קרקעית הים ועוד.
בימים הקרובים צפויים בנמל להכריז על אקסלרטור בינלאומי שיבחר ויטפח סטארט-אפים נוספים אשר ישבו בחממה אשר נבנתה במיוחד בשטח הנמל. נמל אשדוד ממשיך ומבסס את מעמדו בעולמות ה׳בלו-טק׳, ובהמשך אף מתכוון להקים שגרירויות טכנולוגיות בנמלים שונים ו׳לייצא׳ את הטכנולוגיות שיוטמעו בנמלים נוספים בעולם״.