משרד האוצר יבחן האם למכור את נמל אילת לחברה היחידה שהגישה הצעת מחיר

בהודעה שהוציא המשרד נאמר ששלוש קבוצות הגיעו לשלב הסופי במכרז להפרטת נמל אילת, מתוכן רק פפו ספנות הגישה הצעה. המציאות אומרת אחרת


00:00 ,11.09.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

בפעם השנייה ברציפות ניגש מתמודד יחיד למכרז על הפרטת נמל אילת. הפעם היתה זו חברת פפו ספנות, שבבעלות אנשי העסקים האחים נקש, שהיתה היחידה להגיש לוועדת המכרזים במשרד האוצר הצעת מחיר עבור הפרטת הנמל.

בהודעת משרד האוצר נאמר: "במסגרת ההליך למכירת מניות המדינה בחברת נמל אילת, הגישה חברת פפו ספנות הצעת מחיר לוועדת המכרזים. חברת פפו ספנות היתה אחת מתוך שלוש חברות שהגיעו לשלב הסופי, כאשר רק חברת פפו ספנות הגישה היום הצעת מחיר מחייבת. הוועדה תבחן את האפשרות לבצע את המכירה לחברת פפו ספנות, תוך התייחסות למכלול האינטרסים, של טובת המשק והמדינה, ובכלל זה פיתוח המשק הנמלי, פיתוח הסחר באמצעות הנמל הדרומי, פיתוח הנמל ועוד".

הודעת משרד האוצר אינה מתיישבת עם המציאות ומהווה מצג שווא, שכן באף שלב במכרז, החל מבערך חודש לפני מועד הליך ההתמחרות המקורי, לא נותרו בו שלוש מתמודדות .

להליך ההתמחרות המקורי הגיעו ארבע חברות לשלב הסופי, שכללו, מלבד פפו ספנות, גם את כי"ל שבשליטת החברה לישראל, גולד בונד שבשליטת שלמה מלצר ושלומי פוגל, וגדות מכליות שבשליטת יוסי מימן. קבוצת גולד בונד היתה הראשונה שהודיעה בכתב לרשם החברות הממשלתיות על כוונתה שלא לגשת, כל עוד נמצאות הדרישות המאוחרות יחסית שהוסיפה המדינה, בתוקף - מחיר מינימום, שעמד על 100 מיליון שקל, והשקעה של 40-50 מיליון שקל בתיקון תשתיות הנמל.

להליך עצמו ניגשה רק כי"ל. לאור לחץ ציבורי כבד, הודיעה החברה לאחר מספר שבועות שבכוונתה לפרוש מהמכרז, למרות שאין בה ספק שלו התמודדה, היתה מנצחת. לאור זאת, דחתה המדינה את הליך ההתמחרות.

מספר ימים לאחר מכן הודיעה קבוצת פפו ספנות שבכוונתה לגשת להליך המחודש.

בשום רגע נתון לא הצהירו שתי הקבוצות הנוספות, גולד בונד וגדות מכליות, על כוונתן לחזור להליך ההתמחרות, כל עוד מחיר המינימום שקבעה המדינה עומד על תילו, כמו גם דרישות נוספות.