מחקר שנערך לאחרונה על ידי ד״ר מוחמד עלי איברהים, לשעבר הדיקן של האקדמיה הערבית למדע, טכנולוגיה ותחבורה ימית בפורט סעיד ומייסד המכללה לתעבורה ולוגיסטיקה בינלאומית, חושף את תרומתו הצנועה של צי הסוחר הימי המצרי בתחום סחר החוץ של מצרים. המחקר הציע מדיניות חדשה שתבטיח את התפתחות תחום התחבורה הימית המצרית, בדק את מעמדה הנוכחי של התחבורה הימית המצרית, את המדיניות לפיתוח ומודרניזציה של צי הסוחר וכן את המדיניות לפיתוח ולמודרניזציה של נמלי ים.
לפי המחקר, מצרים לא הצליחה להיכנס לרשימת 35 המדינות המובילות בעולם בתחום הבעלות על צי הסוחר, כפי שפורסם על ידי UNCTAD השנה. עם זאת, הרשימה כללה ארבע מדינות ערביות, איחוד האמירויות במקום ה-22, ערב הסעודית במקום ה-23, עומאן מדורגת מדורגת במקום ה-32 וקטאר מדורגת במקום ה-33.
בסקירת לגבי מצבו הנוכחי של צי התחבורה הימית, הבהיר המחקר כי למרות הביקוש המקומי לשירותי הובלה בספינות, הסחר הימי במצרים מאופיין בחוסר איזון; ספינות מגיעות עמוסות ביבוא אך יוצאות עם מטען מוגבל בגלל היעדר יצוא, דבר המחייב יישום מדיניות תפעולית כדי להגיע למצב עסקי אופטימלי. הנתונים הסטטיסטיים שהופיעו במחקר אישרו כי הסחר הימי של מצרים בשנת 2019 הסתכם ב-172 מיליון טון, מתוכם 58.367 מיליון טון יוצאו, 101.633 מיליון טון יובאו ו-12 מיליון טון טופלו בנמלים המתמחים בענפים ספציפיים.