שיתוף הפעולה הכלכלי בין פנמה לבין סינגפור חזק מתמיד בעקבות חתימה על הסכם סחר חופשי בין המדינות ב-2006.
את הדברים אמר ראש רשות הנמלים של סינגפור לאם יי יאנג לחברי תא הספנות של פנמה. הוא הוסיף ששתי המדינות, היושבות על נקודות אסטרטגיות בנתיבי המים של תעלת פנמה ומיצרי מלאקה, יכולות להרוויח מהמשך שיתוף הפעולה.
הדוגמא האחרונה לשיתוף הפעולה היא טרמינל המכולות Pasir Panjang, שבנייתו תושלם בעוד מספר שנים והוא יוסיף יכולת טיפול ב-14 מיליון TEU לנמל סינגפור, עד כדי סך נפח פעילות של 50 מיליון TEU.
לקראת הקמת הטרמינל נחתם הסכם בשווי 25.46 מיליון דולר למטרות מחקר של טכנולוגיות ירוקות בפיתוח הנמל. ההסכם השיק גם את תוכנית Maritime Singapore Green Initiative, הכוללת שלוש תוכניות מרצון – תוכנית האונייה הירוקה, תוכנית הנמל הירוק ותוכנית הטכנולוגיה הירוקה – במטרה לעודד חברות לאמץ אנרגיה יעילה ונקייה בתכנון אוניות שיפחיתו פליטות מזהמים, כמו גם הפחתת הפליטות בתוך הנמלים עצמם.
בסינגפור קיימות 5,000 חברות העוסקות בתחום הימי, שמעסיקות 170 אלף עובדים. אלה תורמות כ-7% מהתל"ג השנתי של המדינה. חלק מהן ייקחו חלק בתוכנית אותה יזמה רשות הנמלים של סינגפור – תחרות בינלאומית הנקראת "Next Generation Container Port Challenge". המטרה היא לעודד רעיונות חדשניים בתכנון יעיל של מסופי מטענים עתידיים. הזוכה בתחרות יקבל מיליון דולר כפרס.