מועצת רשות הנמלים החליטה לתקן את החלטתה הקודמת בנוגע לתשלומי דמי אחסנה, ששילמו היצואנים בתקופת השביתה הגדולה בנמלים בחודשים יולי-אוגוסט 2004.
על פי ההחלטה הקודמת, מטעני היצוא חויבו בתשלום דמי אחסנה, בתקופת השביתה, למרות שהכוונה הייתה לפטור אותם. מאיגוד המשתמשים בהובלה ימית נמסר כי כתוצאה מכך, מכולות רבות לא עמדו בקריטריון הזכאות, בשל שתי סיבות. הראשונה, בגלל שהן לא אותרו בשטח הנמל והשנייה, משום שאניות לא נכנסו בזמן לנמלים, עקב העומס התפעולי שנוצר.
על פי ההחלטה המתוקנת, כל התקופה של השביתה ועוד 10 ימים לאחר מכן, לא יחשבו במניין ימי האחסנה למטעני יצוא, שטעון ומכולות ריקות גם אם המכולות הוטענו ביום ה-11 ואילך.
בהחלטה נקבע, כי לא יילקחו בחשבון מנין ימי האחסנה של מטעני יצוא, שטעון ומכולות ריקות בתקופת העיצומים ו-10 ימים לאחריה, גם אלו אשר הוטענו לאניות מיום 18.8.2004 בנמל חיפה ומיום 21.8.2004 בנמל אשדוד, עד 30.9.2004. ההחלטה תחול גם על מטעני יצוא שאוחסנו בנמל אשדוד או בנמל חיפה והוטענו לאניות בנמל השני, וזאת נוכח העובדה שמטענים כאלו הועברו מנמל אחד לשני במטרה לזרז את הוצאתם מהנמלים.
"תקופת העיצומים", כפי שהוגדרה ע"י רשות הנמלים היא:
בנמל חיפה – מה-14 ביולי 2004 עד ה-7 באוגוסט 2004
בנמל אשדוד – מה-12 ביולי 2004 עד ה-10 באוגוסט 2004
מאיגוד המשתמשים נמסר כי מי שחויב בגין התקופה הנ"ל, זכאי להחזר עפ"י ההחלטה המתוקנת, והוא אמור לקבלו, ללא צורך בפנייה לרשות הנמלים, אולם מומלץ לעקוב אחר קבלת ההחזרים.
מועצת רשות הנמלים תיקנה החלטתה בנוגע לדמי אחסנה במהלך השביתה האחרונה
מועצת רשות הנמלים החליטה לתקן את החלטתה הקודמת בנוגע לתשלומי דמי אחסנה, ששילמו היצואנים בתקופת השביתה הגדולה בנמלים בחודשים יולי-אוגוסט 2004
00:00 ,23.12.2004
עשוי לעניין אותך
רשות הנמלים תדרוש 4 מיליארד שקל תמורת נכסי הרכבת
אמיר שני מסיים תפקידו כיו"ר ארגון התאגידים לאחר שלוש קדנציות
עודד טירה: קורא להסתדרות לשתף פעולה באכיפת שכר המינימום
הירשזון: ”יש לנו פחד לקדם את הייצור שלנו, אך הייצור הוא טוב - וככל שיגבר יביא ליותר ידיים עובדות"
וועדת הכלכלה אישרה היום את בקשת הממשלה להעלות את אגרת הרשיון למונית ל-205 אלף שקלים
תחזית איגוד לשכות המסחר ל- 2005: גידול של 4.8% בתוצר העסקי