בתום השבועיים של הפסקה בדיוני ועדת הכספים למיצוי ההסכמה בין הצדדים: חילופי האשמות קשים בסחבת של המו”מ בין האוצר לבין נציגי הנמלים
רק לאחר ישיבה נוספת בשבוע הבא יחליט היו”ר הירשזון האם לקדם את החקיקה לשינוי מבנה הנמלים; יוגב מאשים בחריפות: ”יש חוסר רצון אמיתי של העובדים להגיע להסכמה, אפילו חלה נסיגה ולכן לא ניתן להתקדם במו”מ והממשלה מבקשת לחוקק את חוק הנמלים”; נציג העובדים: ”אני מרגיש שמנסים לגרור אותנו לשביתה שאנו לא רוצים שתהיה ותקוותינו שלא נגיע למצב של חקיקה”.
תביעה לועדת הכספים, שתיגש מיד לחקיקת חוק שינוי מבנה הנמלים, השמיע ביום שלישי נציג הממשלה המלווה את המו”מ עם העובדים, אורי יוגב. הוא ביקש מיו”ר ועדת הכספים, יו”ר אברהם הירשזון, לא להמתין עוד להמשך של מו”מ מפני שלדעתו קיים חוסר רצון אמיתי של העובדים להגיע להסכמה ובשבוע האחרון אפילו חלה נסיגה. את דעתו זו השמיע יוגב בעת דיווח לועדת הכספים כתום שבועיים של הפסקה בדיוני הועדה, שעליה הכריז היו”ר הירשזון, כדי להגיע למיצוי ההסכמה בין הצדדים.
במהלך הישיבה היו עדים חברי הועדה לחילופי האשמות קשים בסחבת של המו”מ בין האוצר לבין נציגי העובדים בנמלים. למראה הפערים הגדולים בעמדות הצדדים סיכם היו”ר הירשזון שרק לאחר ישיבה נוספת, שתתקיים בשבוע הבא, הוא יחליט האם לקדם את החקיקה או להקים תת ועדה בועדת הכספים שתלווה את המשך המו”מ בין האוצר לבין העובדים.
את הישיבה פתח יוגב בהאשמות כי במשך השבועיים שחלפו לא חלה כל התקדמות במו”מ והעובדים ביטאו עמדות יותר קיצוניות ממה שהתבטאו בעבר. לדבריו, ”התחושה ברורה באוצר שעדיין משחקים באמצע המגרש”. יוגב העריך, שהעובדים חושבים כי מאחר והממשלה איננה מסוגלת להעביר את החקיקה בכנסת אין שום סיבה להתקדם, כיוון שברור שאין מצב יותר נוח מהמצב שקיים. לדבריו, כל עוד מעריכים העובדים שהממשלה לא מסוגלת להעביר בועדת הכספים את החוק הם לא יתקדמו. ”בלי ידיעה שהחוק מועבר בכנסת לא נצליח להתקדם כלל” סיכם יוגב וביקש מהועדה לגשת לסיום חקיקת החוק. קודם לכן מסר יוגב כי הממשלה החליטה להכניס שינויים אחדים בחוק, ובמקום להקים 4 חברות נפרדות במסגרת הסדרת מבנה הנמלים, החוק שונה ונמלי אשדוד וחיפה ישארו יחד עם חברת הנכסים לתקופה מסויימת שתהיה תקופת מעבר. עוד גילה כי האוצר החליט לשנות דעתו לגבי נמל אילת ובמקום למכור אותו לחברה פרטית הוא יישאר לחברה ממשלתית נפרדת.


לנוכח חילופי האשמות הללו, הדגישו חברי הכנסת כי עדיין הפערים גדולים ולפיכך על הועדה יהיה להחליט כיצד להתקדם בחקיקה. יחד עם זה ביקשו מהאוצר לא להשתמש בועדת הכספים כשוט מול העובדים.

מנכ”ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, קרא ליו”ר ועדת הכספים לסיים את המו”מ בהקדם כדי למנוע את הקפאת החקיקה.