השר ליברמן התארח בנמל אילת; התבקש לסייע בהגברת הסחר של הנמל עם הודו

בשבוע שעבר קיימו שר התחבורה מר אביגדור ליברמן ומנכ"ל משרדו, ביקור עבודה בנמל אילת, כאורחי מנהל הנמל אינג'ינר גדעון גולבר, ומנכ"ל רשות הנמלים מר עמוס רון


00:00 ,25.08.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
ראש הממשלה עומד לבקר בהודו במהלך חודש ספטמבר; מר גולבר הפנה בקשה לסיוע של משרד ראש הממשלה ומשרד התחבורה בקידום סחר זה

בשבוע שעבר קיימו שר התחבורה מר אביגדור ליברמן ומנכ"ל משרדו, ביקור עבודה בנמל אילת, כאורחי מנהל הנמל אינג'ינר גדעון גולבר, ומנכ"ל רשות הנמלים מר עמוס רון. בפני השר הוצגה מצגת על תכניות פיתוח הנמל, נסקרו פרוייקטים עתידיים בנמל אילת, כמו העמקת הים באזור הרציף, הארכת הרציף, קניית מנופים, וכו'.

במהלך ביקורו, השר התבקש באופן אישי לשים דגש ולגרום לכך שהסחר עם הודו יגיע עד לכמות גבוהה של 10,000 TEU בשנה. כיום מגיע הסחר בין הודו לישראל לרמה מסויימת, כאשר מרבית הסחר מועבר דרך התעלה לחיפה ואשדוד.

" הגברת הפעילות וכמות המטענים ביבוא וביצוא להודו תפתח למעשה עידן חדש. השוק ההודי הולך וגדל בצורה מאד מרשימה, ובמידה והנמל יצליח לעלות על הגל הזה הרי שייפתח פתח ענק לתעבורת המטענים דרכו ", אמר מר גדעון גולבר, מנהל הנמל.

ראש הממשלה עומד לבקר בהודו במהלך חודש ספטמבר, ולכן מר גולבר הפנה בקשה לסיוע של משרד ראש הממשלה ומשרד התחבורה בקידום סחר זה.

מר גולבר מדגיש שככל שכמות המטענים אשר יפקדו את נמל אילת וישונעו צפונה תגדל, כך תגבר הכדאיות הכלכלית לבנית רכבת לאילת. " אם נעבור את הטיפול ב- 2 מיליון טון בתנועת המטענים – זה יהפוך לגורם מאד משמעותי וניתן יהיה להתחיל כבר להתחיל בתכנון, כדי לא לעמוד בעוד 5 שנים לפני שוקת שבורה ", ציין.

נמל אילת החל לפני כשנה בפעילות שיווקית אשר, עפ"י מקורות בנמל, הצליחה להביא מטענים ולהגדיל את נפח הפעילות. כך העלה נמל אילת את כמות המטענים העוברים בו במחצית השנה ב-36%, וזה כולל עליה של יצוא של אשלג ופוספט ב-35% ויצוא של מכולות ב-25%. בכך נכללים גם מטענים שלא עברו בעבר את נמל אילת כמו יצוא מלח של תעשיות המלח למערב אפריקה, ואפילו לאירופה דרך תעלת סואץ. בנוסף, שונעו גם 2 אניות אשלג לברזיל.

עוד נמסר כי בביקורו של השר, ציין מר גולבר את הפוטנציאל בסחר עם ירדן דרך נמל עקבה, ומשם עד לסחר עם עיראק. לאור גידול המטענים בנמל עקבה, הביע מנהל הנמל את רצונו שהקשר בין עקבה ואילת יהודק, מה עוד שזה יתן מענה לפיגורים הקיימים בכניסת אניות לנמל עקבה. היום, הוסיף מר גולבר, עומדות האניות בהמתנה על עוגן למעלה מ-10 ימים, כאשר עלות אניה היא בין 30.000-20.000 דולר ליום המתנה, וזה מה שחברות הספנות יכולות לחסוך.