רשות ההגבלים העסקיים תבדוק חשדות למניעת כניסת יזמים לענף הרכב

בעקבות החלטת השר כץ לפתוח את ענף הרכב ליבוא מקביל, ביקש מנכ"ל משרד התחבורה מהממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן לבדוק חשדות כי גורמים שונים מונעים כניסת יזמים חדשים לענף


00:00 ,13.02.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, דן הראל, מבקש מהממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, לבדוק חשדות כי גורמים שונים הקשורים ליבואני הרכב בישראל פועלים למניעת פתיחת ענף הרכב ליזמים חדשים ובולמים את כניסתם של "יבואנים מקבילים" לענף.

ממשרד התחבורה נמסר כי, במכתב שנשלח לממונה על ההגבלים העסקיים מציין הראל כי משרד התחבורה קיבל לאחרונה מספר תלונות של יזמים שביקשו להיכנס לענף הייבוא המקביל, אך נתקלו בחסמים, בהתקשרות העסקית עם מספר סוכנים מורשים, הן במדינת אירופה והן בארצות הברית.

מנכ"ל משרד התחבורה ציין כי, לאחרונה החלו לפעול בישראל מספר יבואנים סדירים חדשים המייבאים כלי רכב ישירות מיצרן הרכב, כמו למשל "שלמה sixt" ו-"בטר פלייס". מרבית היבואנים מייבאים מותגים חדשים שטרם יובאו לישראל, אולם עדיין לא הצליחו להשתלב בענף הייבוא המקביל.

עוד מציין הראל כי, גם באירופה התמודד האיחוד האירופי במשך שנים מול יצרני הרכב, שהציבו חסמים בפני יצוא מקביל של רכב בין מדינות אירופה ואף פורסמה תקינה אירופאית בנושא.

עוד ציינו במשרד התחבורה כי, מאז כניסתו לתוקף של צו הפיקוח החדש של ייבוא כלי רכב, נפגש מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה, אבנר פלור עם כ-15 יזמים שביקשו לייבא רכב בייבוא מקביל, חלקם עוסקים כיום בתחום הרכב וחלקם יזמים חדשים שפנו למשרד התחבורה, בעקבות פתיחת ענף הרכב לייבוא המקביל

מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה, ציין כי בכוונתו לפנות בימים הקרובים ישירות לכל יצרני הרכב בעולם בדרישה להסיר את החסמים הקיימים היום בהתקשרות העסקית בין הדילר של היצרן לבין היבואן המקביל, במטרה להקל על יבוא של כלי רכב אלה.

שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, ציין כי משרד התחבורה יגיש בקרוב לוועדת הכלכלה של הכנסת תיקוני חקיקה חדשים שיאפשרו בין השאר יבוא מקביל של דגמי רכב אמריקאים שאינם מיובאים כיום על ידי יבואנים קיימים, כמו למשל כלי רכב מדגמי הונדה, טיוטה וניסן.