לאור ההחלטה על פינוי מכל האמוניה ממקומו במפרץ חיפה החליטו שרי התמ"ת והגנת הסביבה, שלום שמחון וגלעד ארדן, בהתאמה, על מציאת תחליף למכל, בדמות הקמת מפעל תעשייתי, שיבטיח את מזעור הסיכון לסביבה.
המתווה להקמת המפעל החדש ייקח בחשבון את התשואה למשק, הדרישות הסביבתיות והבטיחותיות, משך הזמן הנדרש וכן בחינת מתן תמריצים מצד המדינה ליזם שיתעניין בהקמתו.
בתוך כך פירסם מינהל הסביבה ופיתוח בר קיימא במשרד התמ"ת בקשה למידע מגופים ומחברות בעלות ניסיון וידע מתאימים מתחום מדעי הפטרוכימיה, לבחון את האפשרות להקים מפעל אמוניה מגז טבעי בישראל.
האמוניה הינה גז חיוני ביותר, המשמש בעיקר לייצור דשנים חנקניים, חומר קירור במערכות תעשייתיות, בתי קירור, תעשיית חומרי הניקוי וחומרי הנפץ. צריכת האמוניה בישראל מוערכת ב-120 אלף טון בשנה, כ-90% ממנו מיועד כחומר גלם לייצור דשנים והשאר בעיקר למערכות קירור.
כיום מופעל מכל האמוניה על ידי זכיון באמצעות חברת חיפה כימיקלים ומספק אמוניה לכלל התעשייה בישראל. המכל ממולא אחת לחודש על ידי אנייה הפוקדת את נמל חיפה.
ראש מינהל סביבה ופיתוח בר קיימא במשרד התמ""ת דורון אברהמי: "לאור פוטנציאל הסיכון הקיים מפעילות שגרתית ובעת חירום של המכל, ולאור גילויי מצבורי הגז הטבעי בישראל, הומלץ על הקמת מפעל לייצור אמוניה מגז טבעי, שצפוי לספק את כל צרכי המשק ולייתר את הצורך ביבוא אמוניה הדרך חוף".