החלה כריית מנהרות הקו האדום מתחת לאדמת תל אביב וגוש דן

הכרייה מתבצעת בעזרת מכונות TBMבאורך של 115 מטרים, בקוטר של כ-7.5 מ' ובמשקל כ- 900 טון. השר כץ: רבים חתמו על הצהרות ותוכניות ורבים הניחו אבני פינה, אנחנו מבצעים


11:18 ,20.02.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

אתמול בבוקר החלה כריית מנהרות הרכבת הקלה של הקו האדום בתל אביב, ארבעה חודשים לפני המועד המתוכנן. מכונת הכרייה הראשונה (TBM)  תעבור מתחת לדרך איילון ותמשיך לנוע לעבר התחנות התת קרקעיות של הקו האדום בתל אביב - ארלוזורוב, שאול המלך, יהודית וקרליבך. 

 

שמה הנבחר של המכונה הוא "גולדה" ואליה יצטרפו בחודשים הקרובים שבע מכונות נוספות שיעבדו במקביל ויכרו בצמדים את המקטע התת קרקעי של הקו: 12 ק"מ בתחומי הערים בני ברק, רמת גן ותל אביב.

 

שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ,  ציין כי שמה של מכונת ה-TBM  הראשונה, נבחר ע"ש גולדה מאיר, האישה הראשונה שכיהנה כראש ממשלת ישראל וגם הניחה כאן את אבן פינה הראשונה, אחת משש אבני הפינה שהונחו אז. "אנחנו כרגע מפעילים את מכונת גולדה לחפור מהר ולהגיע ליעד", אמר השר כץ.

 

דקות ספורות לפני שהחלה מכונת הכרייה הענקית לפעול אמר שר התחבורה, כי ישראל נמצאת בצומת הכרעה מנהיגותית. "מנהיג נמדד בפרמטר אחד ויחיד: יכולתו לשנות את המציאות לטובה. המציאות אינה גזירת גורל, היא מעשה ידי אדם. תפקידנו לחולל בה תמורות, הציונות שינתה מציאות ויצרה יש מאין. מדינה יהודית כנגד כל הסיכויים. שיבת ציון של ממש. מיליוני יהודים מצאו כאן בית אישי ולאומי", הוסיף השר כץ.

 

שר התחבורה אמר כי מיזם הרכבת הקלה הוא דוגמא מובהקת ליכולת לקבל החלטות. לדבריו, עוצמת הבעיות והאתגרים במיזם הזה הרתיע רבים ומנעה את יישום האתגר התחבורתי הזה במשך למעלה מארבעה עשורים. "מנהיגות לא נרתעת מאתגרים. מנהיגות חותרת למגע, דוחפת לביצוע ללא הפסקה על מנת לממש מדיניות משנה מציאות. רבים חתמו על הצהרות ותכניות. רבים הניחו אבני פינה. אנחנו מבצעים. המציאות שתהיה כאן ובגוש דן כולו בעוד שנים ספורות. המציאות הזאת תהיה ותיראה אחרת", ציין כץ.

 

מכונות ה-  TBMשיפעלו הן באורך של 115 מטרים כל אחת בקוטר של כ-7.5 מ' ומשקלה כ- 900 טון. 20 פועלים ומהנדסים מחברת הכרייה הסיניתCRTG  נמצאים בתוך המכונה בכל רגע נתון. קצב ההתקדמות של כל אחת הנו עד  10 מ' ליום, תוך שהן קודחות בקרקע, מפנות את עודפי העפר, ומדפנות את המנהרה בטבעות בטון. הכרייה תתבצע בעומק האדמה מבלי לגרום לרעידות או להפרעות על פני השטח.