יפה נוף, חברת התשתיות של עיריית חיפה, עומדת לחנוך את האגף הראשון של מרכזית המפרץ החדשה.
כתוצאה מכך יחולו שינויי תנועה ביציאה ממתחם המרכזית ומהסינימול החל מיום חמישי, 31 בינואר. השינוי שי גם במיקום רציפי האוטובוסים הינו השלב הראשון בהקמת מרכזית המפרץ החדשה.
התחנה החדשה תשתרע על כ-12 אלף מ"ר ותכלול את כל מרכיבי התחבורה הציבורית הקיימים בסביבה: המטרונית (הרכבת הקלה), קווי האוטובוסים העירוניים והבין-עירוניים, גישה תחנות רכבת לרכבת החוף ולרכבת העמק, גישה לרכבל העתידי וחניון לכלי רכב פרטיים.
האגף הצפוני של מרכזית המפרץ יהיה ממוזג ובן שתי קומות. בקומה התחתונה יהיו רציפי מטרונית ורציפי אוטובוסים בין-עירוניים, עם מידע אלקטרוני לציבור. הקומה השנייה תהיה תחנת המוצא לרכבת העמק.
האגף הדרומי, אותו תפתח יפה נוף בשבוע הבא, ישמש לרציפי הורדה והעלאה של אוטובוסים עירוניים. אגף זה יהיה פתוח, כדי לאפשר מעבר מהיר של אוטובוסים ונוסעים.
מתחם המרכזית יהיה סגור ומאובטח וסביבו תעשה עבודת פיתוח נופי וגינון ותותקן תאורה דקורטיבית.
תקציב הקמת מרכזית המפרץ הוא כ-200 מיליון שקל. מכרז להקמת האגף הצפוני ולעבודות הפיתוח ייצא באמצע 2013. הקמת התחנה מתוכננת להסתיים בסוף 2015.