רשות שדות התעופה יוזמת הפעלה של מסוף קרני בכל שעות היממה

משלחת של מגדלי פירות ונציגי בתי האריזה בראשות מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, גיורא סלע, נפגשה עם מנכ"ל שדות התעופה, גבי אופיר, לדיון בקשיים בהעברת תוצרת חקלאית טריה לרצועת עזה דרך מסוף קרני


00:00 ,30.11.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
משלחת של ארגון מגדלי הפירות בישראל נפגשה עם מנכ"ל רשות שדות התעופה, גבי אופיר, בנוגע לקשיים בהעברת תוצרת חקלאית לרצועת עזה

משלחת של מגדלי פירות ונציגי בתי האריזה בראשות מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, גיורא סלע, נפגשה עם מנכ"ל שדות התעופה, גבי אופיר, לדיון בקשיים בהעברת תוצרת חקלאית טריה לרצועת עזה דרך מסוף קרני. המגדלים תארו בפגישה את הנזקים הכבדים הנגרמים להם בשל עיכובים בהכנסת פירות לרצועת עזה, בעיקר בתקופות של מתיחות בטחונית.

לדברי מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, סגירת מסוף קרני למשך שישה שבועות רצופים בחודשים מאי ויוני השנה גרמה לנזק כבד ביותר למגדלים. עודפי הפירות זרמו לשוק הישראלי וגרמו להתמוטטות המחירים ולפגיעה בשיווק פירות הקיץ. הוא ציין שרק בחודש אוגוסט, כחודשיים לאחר הפתיחה המחודשת של המסוף, חזר שיווק הפירות לסדרו.

נציגי בתי האריזה העלו בפגישה את הצורך הדחוף להחזיר מרצועת עזה 20 אלף מיכלי פרי ריקים, שאינם מוצאים בקצב הנדרש בגלל הבדיקות הבטחוניות. מדובר במיכלים שעלותם הכספית גבוהה ביותר והעדרם גורם לקשיים בסדירות הקטיף והשיווק.

מנכ"ל רשות שדות התעופה אמר שהרשות רואה חשיבות גדולה ביעול העברת התוצרת, למרות האילוצים הבטחוניים הרבים, שאינם בשליטתה. לדבריו, הרשות תפעל לקידום יוזמה להעברת המסוף לעבודה בכל שעות היממה וכך ניתן יהיה להתגבר על העומסים וליעל את השרות לחקלאים ולגורמים האחרים המעבירים סחורות באמצעות המסוף.

אופיר אמר שמעבר לעבודה 24 שעות ביממה כרוך בהוצאות נוספות על כוח אדם ואבטחה, אולם לפחות חלק מההוצאה תתקזז עם החסכון בפעולות הפתיחה של המסוף מחדש מדי בוקר. לדבריו, הרשות תבדוק את האפשרות מול צה"ל.

סלע אמר שמגדלי הפירות מעריכים מאוד את מאמציו של אופיר לסייע בשיווק התוצרת החקלאית. לדבריו, מגדלי הפירות מוכרים כ-60 אלף טון של פירות בשנה ברצועת עזה, ובכלל זה מנגו, תפוחים, אפרסמונים, אבוקדו, אגסים ובננות. השיווק לתושבי עזה מהווה נדבך חשוב בשיווק ולכן חשוב לנו לשמור עליו ולחזק אותו.