מחר ייערך ברכבת ישראל תרגיל היערכות מטה לתרחישי רעידת אדמה "אור השחר". התרגיל הקודם נערך בתחילת שנת 2006
מטרת התרגיל הינה רענון נהלי היערכות החברה לרעידת אדמה ותרגול מוכנות הרכבת לעמידה במתן שירות לציבור הנוסעים ומטענים במקרה של אירוע רעידת אדמה.
מחברת רכבת ישראל נמסר כי היא נערכת על מנת להמשיך ולספק בזמני חירום שירותי הסעת נוסעים והובלת מטענים שרמות החיוניות שלהם למשק גבוהה בכפוף להוראות מערכות הביטחון ולפגיעות בשטח. "במקרי חירום נבחנת מידת הרגישות של המשק לאספקת שירות הרכבת ומותאמת לצורכי המשק. בראש ובראשונה נדרשת רכבת ישראל לספק את השירותים הקיומיים והחיוניים על מנת להבטיח במידת הצורך הובלת מזון וציוד רפואי, פינוי אוכלוסייה והסעת כוחות ביטחון החירום. שיעור החיוניות של השירותים נקבע בהתאם לסדרי החשיבות ולדרישות מערכות הביטחון והמשק", נמסר בהודעת הרכבת.
התרגיל ידמה תרחיש המחולק לשני מקטעים של זמן: השלב הראשון מתייחס ל-8 השעות הראשונות מקרות אירוע רעידת האדמה, והשלב השני מתייחס לפרק הזמן החל מהיממה השנייה ועד שבועיים לאחר אירוע רעידת האדמה.
בתרגיל ישתתפו כל המנכ"לים של רכבת ישראל ומנהלי אגפים רלוונטיים. בפני המשתתפים יוצג רקע כללי לאירועים החירום בעקבות רעידת האדמה ותרחישי אירועי הרכבת.
התרגיל הקודם נערך בתחילת שנת 2006. בנוסף, מדי תקופה רכבת ישראל משתלבת בתרגילים דומים של משטרת ישראל והמטה ללוחמת חירום.
רכבת ישראל תקיים מחר תרגיל להתמודדות עם רעידות אדמה
מחר ייערך ברכבת ישראל תרגיל היערכות מטה לתרחישי רעידת אדמה "אור השחר". התרגיל הקודם נערך בתחילת שנת 2006
00:00 ,18.12.2007
עשוי לעניין אותך
ירדן: פתיחת המסחר במניית חברת התעופה המלכותית RJ
ישראל – המתלוננת ה-20 בעולם על יבוא בהיצף
שלושה מינויים חדשים בדירקטוריון חברת נמל אשדוד
בריטיש איירווייס: היעדים הפופולריים ביותר בקרב ישראלים בתקופה זו הם לונדון, ארה"ב, וונקובר וסידני
אוריאל לין שולל את היוזמה הישראלית פלסטינית להסדר קבע כלכלי
אושרה בקשת חברת GM להקים מרכז פרוייקטים בישראל