רכבת ישראל תפתח לתנועה במוצ"ש את תחנת "קרית אריה" בפ"ת וכשבוע לאחר מכן את תחנת "גני אביב" בלוד
עם פתיחת תחנת קריית אריה הממוקמת בין התחנות הקיימות בני ברק ופ"ת – סגולה, משלימה רכבת ישראל את מערך התחנות על מסילת תל אביב – כפר סבא. התחנה החדשה, אשר הוקמה בעלות של כ-61 מיליון שקל, מיועדת לשרת בעיקר את באי אזור התעשייה קריית אריה הסמוך וכן את תושבי שכונותיה הצפוניות של פתח תקווה אשר ימנו, כך מעריכים ברכבת ישראל, כ-900 אלף נוסעים בשנה. בעתיד צפויה התחנה להוות תחנת מפגש בין הקו האדום של הרכבת הקלה לבין רשת קוי רכבת ישראל.
התחנה החדשה כוללת אולם נוסעים בשטח של כ-400 מ"ר, דרכי גישה מוסדרים לנכים, הכוללים מעליות ודרגנועים למעבר תת קרקעי בין 2 רציפים, חניון לכ-300 כלי רכב פרטיים ומסוף לתחבורה ציבורית. כמו כן כלל הפרויקט סלילת כביש גישה לתחנה באורך כ-400 מטר.
במקביל לכך נערכת רכבת ישראל לפתיחת תחנת גני אביב הממוקמת על מסילת ת"א - לוד, בפאתיה הצפוניים של העיר לוד, בסמוך לשכונת גני אביב, שעלות הקמתה נאמדת בכ-36 מיליוני שקל. התחנה נבנתה בנוסף לתחנות הרכבת לוד וכפר חב"ד הנמצאות באזור. התחנה כוללת אולם נוסעים בשטח של כ-220 מ"ר, חניון צמוד לכ-100 כלי רכב פרטיים, מסוף לתחבורה ציבורית וכן הוסדרה נגישות התחנה לנכים באמצעות אזור חנייה לנכים, מעליות ורמפה לצורך עלייה לקרונות. כמו כן כלל הפרויקט סלילת כביש גישה לתחנה באורך כ- 550 מטר. רכבת ישראל צופה כי בתחנת גני אביב ישתמשו למעלה מחצי מיליון נוסעים בשנה.
מנכ"ל רכבת ישראל, יצחק (חקי) הראל: "מלבד התמורות המאקרו-כלכליות המובהקות, פתיחת תחנות בערים משפרות באופן משמעותי את איכות החיים והסביבה של תושבי האזור. ככל שתיפתחנה יותר תחנות במרכזי הערים המושג פריפריה יאבד ממשמעותו. המרחק בין מרכזי הערים הגדולות המהווים מוקדי תעסוקה, לבין מקום מגוריהם של העובדים ילך ויצטמצם כך שלמעשה הנגישות של האדם מכל מקום שיבחר לגור בו, למקום עבודתו, תהפוך לגבוהה ונוחה יותר".