ממחר בבוקר: מסוף אלנבי יפעל רצוף 24 שעות

ביום הפעילות אמורים לעבור במסוף, המהווה את הדרך הקצרה ביותר בין מרכז ישראל לרבת עמון, 20 אלף נוסעים


14:08 ,12.08.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

מסוף אלנבי, מסוף המעבר היבשתי עם ירדן, נערך לפעילות רציפה של 24 שעות במטרה לאפשר מעבר נוסעים הנכנסים לישראל והיוצאים לירדן.

 

החל ממחר (ה') בבוקר ועד שישי בצהרים צפויים לעבור במעבר אלנבי כ-20 אלף נוסעים. אי לכך תיגברה רשות שדות התעופה את צוותי העובדים במעברי הגבול בכל שעות הפעילות.

 

בחודש יולי עברו במסוף אלנבי 251,745 נוסעים (עלייה של 53.6% לעומת החודש המקביל אשתקד), כאשר מתחילת השנה עברו בו במצטבר 1,199,701 נוסעים (עלייה של 5.8% לעומת השנה הקודמת).

 

במהלך יום חמישי ביולי השנה נשבר שיא תנועת הנוסעים גם במעבר הגבול באלנבי, עם תנועה של 14,872 נוסעים, מרביתם פלשתינאים ותושבי מזרח ירושלים, היוצאים ונכנסים לירדן לרגל חופשה, ולרגל חופשת הקיץ, האמורה להימשך עד לתחילת שנת הלימודים בספטמבר.

 

רשות שדות התעופה פנתה לגורמי התפעול במסוף - המכס, בקורת הגבולות וגורמים נוספים - ואלה ניאותו לבקשה, במטרה לסייע לבקשת הפלשתינאים, על מנת לאפשר את פתיחת המסוף. בנוסף בכדי להקל על החום מחולקים בקבוקי מים לעוברים במעבר.

 

מסוף אלנבי הנו אחד מחמישה מעברי הגבול היבשתיים בין ישראל לשכנותיה ממזרח ומדרום, והוא המעבר הדרומי ביותר על נהר הירדן ונמצא כ-5 ק"מ מזרחית לעיר יריחו, במרחק נסיעה של כ-54 דקות לרבת עמון.

 

כיום מהווה המעבר שבניהול רשות שדות התעופה את הדרך הקצרה ביותר בין ערי מרכז ישראל לרבת עמון. המסוף משמש למעבר גבול בין ישראל לירדן, בין הרשות הפלשתינאית לירדן, וכמסוף למעבר סחורות בין ישראל והרשות הפלשתינאית לבין ירדן, דרכו עוברים  פלסטינים ותיירים.

 

גם בתנועת המטענים במסוף חלה עלייה, כאשר מתחילת השנה טופלו 21,310 משאיות (עלייה של 23.2%).