הולנד תספק: מכשירי שיקוף קונטיינרים יוצבו במעבר הגבול אלנבי

המכשירים המתקדמים יאפשרו לסרוק את הסחורה וייתרו את הצורך בפריקת המשטחים במעבר הגבול. התקווה היא שהדבר יעודד את היצוא הפלשתינאי ויגביר את תחושת הביטחון הישראלית


00:00 ,05.03.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

הולנד תספק שני מכשירי שיקוף מתקדמים לקונטיינרים. המכשירים החדשים יוצבו במעבר הגבול אלנבי ויבדקו סחורה המיועדת ליצוא של הרשות הפלשתינאית. במדינות האיחוד האירופאי מקווים שהמכשירים יגבירו את תחושת הביטחון בישראל מחלד, ומנגד יעודדו את הסחר של הרשות הפלשתינאית.

בעזרת מכשיר השיתוף מקווים ההולנדים שייחסך מאזרחים פלשתינאים הצורך לפרק ולהרכיב מחדש ציוד ותוצרת המגיעים למעבר הגבול על גבי משטחים, דבר שמגביר את ההוצאות ואת זמן שינוע המטענים.

הממשלה ההולנדית מסרה שמכשירי השיקוף שיוצבו במעבר הגבול אלנבי יוכלו לעזור בהגברת הסחר דרך המעבר ב-33%. הדבר, דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס, "יעזור לכלכלה הפלשתינאית לצמוח".

השגריר ההולנדי בישראל קאספר וולדקמפ (Veldkamp) ומתאם פעולות ממשלת ישראל בשטחים, אלוף איתן דנגוט, מסרו שמכשירי השיקוף יעזרו גם להגביר את הביטחון בצד הישראלי.

נכון לעכשיו, כל היצוא הפלשתינאי מהגדה המערבית מחויב לצאת את השטחים כשהוא מסודר בקרטונים על גבי משטחים, שמועמסים על גבי משאיות. במעבר הגבול אלנבי נבדק כל משטח על ידי מכשיר שיקוף לפני שהוא מועמס על גבי משאיות ירדניות בצד השני של הגבול. משאיות אלה ממשיכות בדרכן לעקבה, שם נפרקים המשטחים, הארגזים מורדים מהם ונטענים לתוך מכולות המועמסות על גבי אוניות.

מכשירי השיקוף החדש יאפשרו למוצרים להיות מועמסים לתוך קונטיינרים כבר במפעלים ומשם לאוניות, מבלי הצורך בבדיקה נוספת. הדבר יפחית נזק למוצרים, זמן וכסף, כמו גם חשיפה מיותרת לפגעי מזג האוויר.

ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, אחד מחברי הקוורטט, היה זה שעמד מאחורי העסקה. בלייר אמר שמכשירי השיקוף במעבר הגבול אלנבי יגבירו את הסחר של הפלשתינאים ב-35.5 מיליון דולר בשנה, דבר שיכניס 10.4 מיליון דולר בשנה לכיס הרשות בזכות מסים.