מחר ייפתח לתנועה מחלף עד הלום החדש

זאת שנתיים וחצי לאחר תחילת העבודות. בהקמת המחלף, הנמצא על כביש מס2 4 בכניסה הדרומית לאשדוד, הושקעו 350 מיליון שקל


00:00 ,25.05.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

זאת שנתיים וחצי לאחר תחילת העבודות. בהקמת המחלף, הנמצא על כביש מס2 4 בכניסה הדרומית לאשדוד, הושקעו 350 מיליון שקל
 
מחר, יום שלישי, שנתיים וחצי לאחר תחילת העבודות, תחנוך החברה הלאומית לדרכים את פתיחתו לתנועה מלאה של מחלף עד הלום החדש, שישמש כניסה דרומית לעיר אשדוד וייצור הפרדה מפלסית בין מסילת הרכבת לכביש. 
 
המחלף שנבנה על כביש מספר 4, נפתח בחלקו לתנועה באוקטובר 2008 ואפשר את העתקת התנועה לתוואי הגשר החדש. עם פתיחת הצומת במתכונתו הסופית, תתבצע הכניסה והיציאה מהעיר, לכל הכיוונים, באמצעות הגשרים החדשים שהוקמו, הרמזור שהוצב בשלב הביניים על הגשר יבוטל והתנועה על הגשר תזרום באופן חופשי.
 
שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כ"ץ, בירך על השלמת הפרויקט. לדבריו, הפרדת מפלסית בין מסילת הרכבת לכביש היא מחויבת המציאות, ועל אחת כמה וכמה בצומת עד הלום, המורכב מבחינה תחבורתית. "הפרדה מפלסית מצילה חיים ואנו פועלים לצמצם ככל שניתן מפגשים תחבורתיים העלולים לסכן חיים".
 
מנכ"ל החברה הלאומית לדרכים, אלכס ויז'ניצר, הוסיף כי "ביצוע הפרדה המפלסית היא חלק מהפתרונות התחבורתיים שלנו למניעת תאונות דרכים בכלל ותאונות דרכים המתרחשות בנקודות מפגש כביש-מסילה בפרט".
 
לדבריו, פתיחת הגשר במתכונתו הסופית תביא לקיצור זמני הנסיעה וביטול עומסי התנועה בכניסה וביציאה מהעיר, שנגרמו בעקבות ירידת מחסומי הרכבת ועצירת התנועה לסירוגין.
 
ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, אמר כי פתיחת המחלף החדש מהווה סנונית ראשונה לפיתוח ושדרוג תשתיות התחבורה בעיר. לדבריו, בקרוב ייפתח גם המחלף הצפוני, דבר אשר יציב את אשדוד במעמד הראוי לה, כעיר דינמית ומודרנית המאפשרת תנועת כלי רכב מהירה ובטוחה, בכניסה וביציאה מהעיר. "בשם תושבי אשדוד וציבור הנהגים ובשם כל האלפים שבאים בשעריה בכל יום, אני מבקש להודות למשרד התחבורה ולחברה הלאומית לדרכים, על המאמץ האינטנסיבי, הארוך והממוקד, בבניית המחלף", הוסיף.
 
פרויקט שדרוג צומת עד הלום בהשקעה של כ-350 מיליון שקל כולל בניית הפרדה מפלסית בין כביש מס' 4 ומסילת הרכבת בכניסה הדרומית לאשדוד, שדרוג כביש מס' 4 בקטע שבין גן יבנה לשדה עוזיה והסדרת הצמתים גן יבנה, אזור התעשייה עד הלום ובגין-סנה.
 
בחברה הלאומית לדרכים ציינו כי מטרות הפרויקט - שיפור מערך התחבורה ותנאי הבטיחות בדרך שבתחומי הפרויקט ושיפור הנגישות לתחנת הרכבת, הושגו והביעו תקווה כי תושבי האזור ומשתמשי הדרך ירגישו זאת כבר בטווח הקצר.
 
העבודות בפרויקט, כללו סלילה, גישור, רמזור, ניקוז, תאורה ופיתוח נופי. כמו כן הוקמו שני גשרים להולכי רגל והגשר הממלוכי שוקם. העבודות החלו בסוף שנת 2006 (12/2006) וארכו כשנתיים וחצי.