לדברי שר התחבורה המסיים את תפקידו, עקב המשבר הכלכלי התוכנית תתמקד בהאצת תוכניות תחבורה בכבישים, בתחבורה הציבורית וברכבת ישראל. מופז: "בשלוש השנים האחרונות הצלחנו לבצע פרויקטים בהיקף חסר תקדים של כ-20 מיליארד שקל"
שר התחבורה שאול מופז הציג אתמול בפני כנסת ישראל את פועלו כשר התחבורה והבטיחות בדרכים בממשלה ה-31 לרגל סיום תפקידו במשרד התחבורה. השר מופז ציין כי הציב את המאבק בתאונות הדרכים בראש סדר העדיפויות וטען כי ההישג המרכזי במאבק בתאונות הדרכים היה הקמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. "בשלוש השנים האחרונות הורדנו את היקף ההרוגים בתאונות הדרכים ב-13%, לעומת שלוש השנים שקדמו להן. חייהם של 191 אזרחים נחסכו. אנו עדים לירידה בכל הפרמטרים - הירידה הגדולה ביותר בשלושים השנים האחרונות".
מופז ציין כי "לקחנו את המלצות וועדת שיינין מ-2005 ומצאנו את הדרך ליישם את מרביתן. הקמת הרשות הייתה המהלך החשוב ביותר במאבק בתאונות הדרכים, שהעלה את המאבק בתאונות הדרכים למקום הראוי לו בסדר היום הלאומי של מדינת ישראל. את תוצאות המהלך חשים כל העוסקים במלאכה כבר היום, ובטוחני שנמשיך ונראה אותן בשנים הבאות".
לדברי מופז, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים פעל בשלוש השנים האחרונות לקידום תשתיות התחבורה בישראל, לשיפור איכות החיים של האזרח בכל התחומים, ולהצבת הבטיחות באוויר, בים וביבשה בראש סדר העדיפויות הלאומי.
השר מופז ציין כי "בשלוש השנים בהן כיהנה הממשלה ה-31, הצלחנו לבצע פרויקטים בהיקף חסר תקדים של כ-20 מיליארד שקל". לדבריו, שנת 2008 היתה שנת שיא בהשקעה בתשתיות תחבורה – מעל לתשעה וחצי מיליארד שקל, ובחומש הקרוב עומד לרשות המשרד תקציב חסר תקדים, במונחים היסטוריים, של כ-50 מיליארד שקל.
לדברי מופז, בשל המשבר הכלכלי, המשרד נערך באופן מיידי להוציא לפועל תוכנית בסך 7.6 מיליארד שקל, אשר תתמקד בהאצת תוכניות תחבורה בכבישים, בתחבורה הציבורית וברכבת ישראל. "בשנים 2006 עד 2008 הוקצו 21 מיליארד שקל לפרויקטים המרכזיים בתחבורה ובעזרת תכנון נכון ושלוביות של כל המערכות ניצלנו למעלה מ- 90 אחוזים מתקציבים אלו. תקציב התחבורה הציבורית גדל מ-695 מיליון שקל בשנת 2005 ל-1.5 מיליארד שקל בשנת 2009. תקציב החברה הלאומית לדרכים גדל מ-1.8 מיליארד שקל לכ-3 מיליארד שקל בשנת 2008 והוא צפוי עוד לגדול משמעותית ל-4.5 מיליארד שקל בשנת 2009".
מופז הוסיף כי לרשות רכבת ישראל עומדים תקציבים בהרשאה להתחייב בסך כ-20 מיליארד שקל שיופנו להכפלת מסילות, הפרדות מפלסיות, הקמת תחנות והקמת קווים מרכזיים כגון קו תל אביב - ירושלים. לדבריו, "בשנים הללו בוצעו מדי שנה מאות פרויקטים בבינעירוני, ביניהם פרויקטים מרכזיים אשר שינו את מפת תנועת הכבישים בישראל". מופז ציין כי סך הכל נסללו 270 ק"מ כביש ונבנו 50 מחלפים וגשרים.
עוד ציין השר כי במהלך כהונתו פעל לרפורמות בתחום הרכב, בין השאר, הרפורמה בשנת הדגם וחובת מערכת ESP בכל כלי הרכב המיובאים לישראל.
בסיום דבריו הודה השר מופז למנכ"ל המשרד גדעון סיטרמן, להנהלת המשרד, לעובדי המשרד, ולכל עובדי הארגונים והתאגידים וציין כי אלמלא שיתוף הפעולה וההשקעה הרבה של כל העוסקים במלאכה "לא היינו מצליחים לשנות את המפה התחבורתית בכל כך הרבה תחומים. אני גאה על הזכות שניתנה לי לשרת את אזרחי ישראל כשר התחבורה והבטיחות בדרכים, ומודה לכל השותפים".