שר התחבורה ביקש מנשיא החברה להגדיל את מספר העובדים בפרויקט כדי שניתן יהיה לעמוד בלוח הזמנים שנקבע להפעלת הרכבת בספטמבר 2010
שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ דורש מנשיא חברת אלסטום העולמית, פטריק קרון להאיץ את עבודות ההקמה של הרכבת הקלה בירושלים ולעמוד בכל התחייבויותיה של החברה לסיום הפרויקט במועד שנקבע.
שר התחבורה ביקש מנשיא חברת אלסטום השותפה בחברת "סיטי פס" - זכיינית הרכבת הקלה בירושלים, להגדיל משמעותית את מספר העובדים העוסקים בהקמת קו הרכבת ולזרז את קצב העבודות כדי שניתן יהיה להפעיל את הרכבת במועד שנקבע - 8 בספטמבר 2010.
בפגישה שהתקיימה אתמול בלשכתו שבירושלים עם נשיא חברת אלסטום, אמר השר כץ כי אין שום סיבה שהחברה לא תעבוד בקצב מוגבר כפי שהיא פועלת בפרויקטים אחרים, במדינות רבות בעולם.
נשיא חברת אלסטום ציין בפני שר התחבורה כי לחברה יש אינטרס מסחרי ראשון במעלה לעמוד בכל לוחות הזמנים שנקבעו ולסיים את הפרויקט במהירות האפשרית.
השר כץ הודיע בישיבה כי לא יאפשר דחיות נוספות בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים. לדבריו, יש חשיבות עליונה לעמידה בכל הזמנים שנקבעו בפרויקט בירושלים מאחר ועשויות להיות לכך השלכות על שאר המיזמים של הרכבת בארץ.
יצוין כי חברת "סיטי פס" סיימה עד כה להניח כ-12 קילומטרים של מסילות, מתוך 13.9 קילומטרים של הקו. בשבועות הקרובים תשלים החברה את הנחת 1.8 הקילומטרים הנותרים, באזור פסגת זאב ושער שכם.
ועדת הכלכלה של הכנסת צפויה לדון היום בפקודות התעבורה של הרכבת הקלה שהוגשו על ידי שר התחבורה, לקראת ההפעלה הניסיונית של הרכבת בעוד מספר שבועות. אישור התקנות נועד לאפשר את התחלתו של ניסוי, במסגרתו תופעל הרכבת הקלה בירושלים, במטרה לבחון את תקינות פעולתה והשתלבותה בכביש.
השר כץ דורש מנשיא אלסטום להאיץ את עבודות הרכבת הקלה בירושלים
שר התחבורה ביקש מנשיא החברה להגדיל את מספר העובדים בפרויקט כדי שניתן יהיה לעמוד בלוח הזמנים שנקבע להפעלת הרכבת בספטמבר 2010
00:00 ,27.10.2009
עשוי לעניין אותך
חברת נמל אשדוד הטמיעה מערכת ניהול תוכן ארגוני
ירדן - ישראל: ירידה תלולה בחילופי הסחר
מדד 100 היצואנים: היצוא בתחום התעשייה המסורתית מתחזק
הוועדה למדיניות צרכנית של ה-OECD: ישראל עומדת בדרישות
הממונה על היטלי סחר בתמ"ת: קיימת עקיפה של היטל ההיצף
רשות המסים: בוטלה הדרישה לליווי מאובטח של מטענים למעברי הגבול היבשתיים