קו השירות החדש של חברת MSC שהושק לאחרונה, שירות הקרוי Golden Gate Service המקשר ישירות את נמלי המזרח הרחוק עם נמל חיפה ונמלי צפון אמריקה, צפוי להרחיב משמעותית את שינוע המכולות דרומה לנמל אשדוד, באמצעות הרכבת. כך מדווח הבוקר דובר רכבת ישראל.
ברכבת ישראל ציינו כי היקף תנועת המכולות המוערכת הינה של אלפי מכולות בחודש ועל מנת לשנע את כמות המכולות הגדולה בזמן הקצר ביותר, סוכם בין רכבת ישראל ובין חברת MSC על הובלת נפחי מכולות אלו באמצעות הרכבת, כאשר היקף הפעילות לרכבת ישראל מוערך בכ-10 מליוני שקלים לשנה, לכל הפחות.
ברכבת ציינו כי החוזה יידרוש היערכות מתאימה לצורך העברת כמות גדולה של מכולות בזמן קצר מחיפה לאשדוד. דובר הרכבת ציין כי אופן העבודה החדש של MSC צפוי להביא בין היתר גם לגידול בתנועה חוזרת של מכולות ייצוא לנמל חיפה.
נזכיר כי בסוף השבוע נחתם הסכם קיבוצי עם עובדי רכבת ישראל ופעילות זו מתחברת לתוכניתה של רכבת ישראל להשקעה ופיתוח של חטיבת המטענים והקמתה של חברת הבת למטענים. בהקשר זה נמסר כי החברה תשקיע בשנה הקרובה למעלה מ-130 מיליון ₪ ברכש קטרים וקרונות משא לחטיבת המטענים וכך תגדיל את מצבת הצי הנייד להובלת מטענים בכ-30%. המטרה של הנהלת הרכבת היא להכפיל את היקף הובלת המטענים תוך 5 שנים, מ-7 מיליון טון בשנה לכ-13.5 מילון טון ולשלש את נתח השוק של החברה מ-8% ל-25% אחוז בהובלת מכולות, עד סוף העשור.
עוד נמסר כי בכוונת הנהלת הרכבת לפעול במספר ערוצים על מנת להגדיל את היקף הובלת המטענים על ידי רכבות משא. בין השאר על ידי שיפור השרות ללקוחות בהיבט של שרשרת האספקה הכוללת לרבות שירותי לוגיסטיקה ושיתופי פעולה. ובנוסף הקמת שלוחות ומסופים חדשים ביעדים שיחוברו לרשת המסילות במסגרת תכנית הפיתוח ומתן מענה הולם לצורך בפתרון הובלה מדלת לדלת.
מנכ"ל רכבת ישראל, בעז צפריר: "היום מהווה רכבת ישראל 8 אחוז בלבד מפלח שוק הובלת המטענים בישראל. אני מאמין כי באמצעות השקעה נכונה בתחום זה, אנו יכולים לשלש את היקף הפעילות בתוך שנים וכך להגדיל משמעותית את הכנסות החברה ובמקביל - להוריד מכבישי הארץ אלפי משאיות ולצמצם את תאונות הדרכים וזיהום האוויר".
מחברת MSC ישראל לא נמסרה כל תגובה לדברים.