הושלמה מלאכת הנחת פסי רכבת העמק בין חיפה לבית שאן, באורך כולל של 60 ק"מ, המוקם בהשקעה של 4 מיליארד שקלים.
במסגרת העבודות להנחת הפסים והאדנים, פוזר מדי יום על תוואי המסילה מצע של 800 טון חצץ, עליו הונחו 600 מטר של פסים ואדני רכבת. האדנים החדישים מיוצרים בישראל והינם עשויים מבטון קשיח, בכדי שיספגו את משקל וזעזועי הרכבת. משקל הפסים הוא כ-60 ק"ג למטר.
בתוואי רכבת העמק חמש תחנות: לב המפרץ, יקנעם-כפר יהושע, מגדל העמק-כפר ברוך, עפולה ובית שאן, הנמצאות בשלבי גמר, כשרובן תוכננו ברוח תקופת רכבת העמק הישנה והמיתולוגית. במסגרת הפרויקט מבצעת חברת נתיבי ישראל פעולת שימור של המבנים ההיסטוריים בשיתוף המועצה לשימור אתרים.
במסגרת עבודות התוואי מוקמים 26 גשרים באורך כולל של 5.5 ק"מ, נחצבות שלוש מנהרות תת-קרקעיות באורך כולל של 900 מטר, מוקמות חמש תחנות עצירה, חניונים, מעברים חקלאיים, גשרים להולכי רגל וכן שימור הטבע כולל הסדרת הנחלים החוצים את תוואי הרכבת.
שר התחבורה והבטיחות בדרכים ישראל כץ אומר כי הקמת מסילת הרכבת החדשה להובלת מטענים, וחיבורה לנמל חיפה ומרכז הארץ, תאפשר צמצום תנועת רכבות המשא בקו החוף והפחתת תנועת המשאיות בכבישים, בכך גם תקטין רכבת העמק את עומסי התנועה ומעורבותן של המשאיות בתאונות דרכים. זאת ועוד, ערים כמו נשר, מגדל העמק, עפולה ובית שאן יחוברו לרשת המסילות הארצית.
מנכ"ל חברת נתיבי ישראל ניסים פרץ: "פרויקט רכבת העמק החדשה עונה על אתגרים רבים, ביניהם: קירוב הפריפריה למרכז, מתן מענה לנסיעה בטוחה ועידוד צמיחה בפריפריה".
לציון הנחת פס המסילה האחרון הוזמנו ותיקי עמק יזרעאל, תושבי כפר יהושע ואלרואי, להשתתף בהנחת פס הרכבת האחרון ובנסיעת מבחן בתוואי החדש, שיצאה מתחנת הרכבת החדשה יקנעם-כפר יהושע.